Τα πρώτα χορευτικά βήματα μιας επιτυχημένης μπαλαρίνας

horos1 Ως λάτρεις του χορού και συγκεκριμένα του μπαλέτου σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε τα πρώτα και βασικά βήματα που πρέπει να μάθει και να εκτελεί σωστά μια επιτυχημένη μπαλαρίνα. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε και θα διαπιστώσετε και μόνοι σας πόσο απαιτητικό είναι το μπαλέτο ως προς την ακρίβεια και τη δυσκολία των κινήσεων και των θέσεων που πρέπει κάθε φορά να πάρουμε.

Όσο δύσκολο όμως είναι ναhoros2 καταφέρουμε τις χορευτικές κινήσεις και τα βήματα, τόσο συναρπαστικό και ενδιαφέρον είναι να προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε καλύτερες σε κάτι που πραγματικά αγαπάμε πολύ! Και το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας μάς γεμίζει χαρά, ικανοποίηση και τον απαραίτητο ενθουσιασμό, για να συνεχίζουμε όλο και περισσότερο.

Γνωρίστε λοιπόν τα αρχικά βήματα μιας χορεύτριας μπαλέτου:

horos3

Αυτή η ποζισιόν ονομάζεται πρώτη θέση και είναι η πιο εύκολη. Είναι μία βασική και σημαντική κίνηση για την εξέλιξη κάθε μπαλαρίνας. Σε αυτήν τη θέση βασίζονται σχεδόν όλες οι κινήσεις και τα βήματα του χορού.

horos4

Σε αυτήν την εικόνα βλέπουμε μια πλάγια κάμψη, καθώς τα κορίτσια βρίσκονται στην τρίτη ποζισιόν.

 

horos5


Σε αυτήν την εικόνα βλέπουμε την πέμπτη ποζισιόν στις πουέντ. Είναι μια βασική θέση που τη χρησιμοποιούμε πολύ συχνά σε κάποιο χορευτικό ή σε κάποια άσκηση του μπαλέτου. Συγκεκριμένα, αυτή η θέση είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μεγαλύτερα επίπεδα.

horos6

Τα ανοίγματα χρειάζονται πάρα πολύ στον χορό. Γι’ αυτό τους δίνουμε και μεγάλη σημασία. Έτσι λοιπόν σε αυτή την εικόνα βλέπουμε τον κόπο της μπαλαρίνας που καταβάλει για να κάνει σπαγκάτο και να αποκτήσει ευλυγισία. Προσέξτε ότι τα χέρια της βρίσκονται στην πέμπτη θέση.

 Κατερίνα Μαρή Α2

  Σοφία Μεταξά Α2

Σχέδια και φωτογραφίες: Κατερίνα Μαρή Α2

Σχολιάστε

Top