Εσύ το πιστεύεις;

Δεισιδαιμονίες απ΄ όλο τον κόσμο

1. Ξαφνική βροχή με ήλιο

Στις Φιλιππίνες πιστεύουν ευρέως ότι μια ξαφνική βροχή την ίδια ώρα που υπάρχει ήλιος σημαίνει τον γάμο των Tikbalang, των δαιμονικών αλόγων της Φιλιππινέζικης φολκλορικής παράδοσης.

dis1

2. Ποτέ ξανά 4

Στην Κίνα -καθώς επίσης και σε άλλες ασιατικές χώρες γύρω από αυτήν- αποφεύγουν, όποτε αυτό είναι δυνατό, τον αριθμό 4. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε μερικές γλώσσες της Ανατολικής Ασίας η λέξη για τον αριθμό τέσσερα είναι εξαιρετικά παρόμοια με τη λέξη θάνατος.

dis2

3. Στραβά παράθυρα για την άμυνα κατά των Μαγισσών

Στις ΗΠΑ τα σπίτια συνήθως κατασκευάζονται με λοξά παράθυρα, με σαφή σκοπό να εμποδίσουν μάγισσες από το να περνούν πετώντας μέσα από αυτά.  Προφανώς, οι μάγισσες μπορούν να αιωρούνται και να ανασταίνουν τους νεκρούς, αλλά, παρόλα αυτά, μια γωνία κλίσης 45 μοιρών τις εμποδίζει στην πτήση τους.

dis3

 

 

 4. Η Μοναχική Καρακάξα

Οι καρακάξες θεωρούνται γρουσουζιά στη Βρετανία. Τουλάχιστον αυτό ισχύει, αν δεις μια μόνο καρακάξα. Αν κάποιος ντόπιος δει μόνο του αυτό το πουλί, καλό θα ήταν να το χαιρετήσει, γιατί διαφορετικά κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες. Αν όμως είναι παρούσες περισσότερες από μία καρακάξες, τότε δεν είναι ανάγκη να κάνει τίποτε, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος ανησυχίας.

dis4

 

5. Τα κάθετα τσόπστικς

Όταν επισκεφθείτε την Ιαπωνία, ποτέ να μην τοποθετήσετε τα τσόπστικς κάθετα στο μπολ με το ρύζι. Αυτός ο σχηματισμός είναι παράξενα όμοιος με τον σχηματισμό ενός θυμιάματος σε γιαπωνέζικη κηδεία και ως εκ τούτου θεωρείται σύμβολο κακοτυχίας.

dis5

 

6. Φιλί με έναν μουστακοφόρο και γάμος

Υπάρχουν πολλές δεισιδαιμονίες που σχετίζονται με τον γάμο. Μία από αυτές είναι πως, αν μια γυναίκα φιλήσει έναν μελαχρινό άντρα κατά τη διάρκεια ενός γάμου, τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα της κάνουν πρόταση γάμου. Προσοχή όμως! Εάν μια γυναίκα φιλήσει έναν άντρα με μουστάκι και της μείνει μία τρίχα του στα χείλη της, τότε πιθανότατα η γυναίκα αυτή να dis6μείνει ανύπαντρη.

 

 

 7. Μάσημα τσίχλας τη νύχτα

Ακόμα και αν έχετε άσχημη αναπνοή, το να μασήσετε τσίχλα μετά το δείπνο στην Τουρκία είναι κακή ιδέα. Οι Τούρκοι θεωρούν πως, εάν μασήσουν τσίχλα τη νύχτα, ουσιαστικά μασάνε τη σάρκα των νεκρών.

dis7

8. Η νυφική ανθοδέσμη 

Μια νυφική ανθοδέσμη δηλώνει τα συναισθήματα της νύφης προς τον γάμο, ανάλογα με το είδος των λουλουδιών που κρατάει.

 

 

9. Κουφέτα 

Τα κουφέτα του δίσκου της στέψεως πιστεύεται ότι έχουν μαντική δύναμη. Εκείνη η νέα που θα τοποθετήσει τρία κουφέτα κάτω από το προσκεφάλι της, πιθανόν να δει όνειρο που προλέγει σε αυτήν τον μέλλοντα σύζυγό της.

 

10. Μαύρη Χήρα

Η νυχτοπεταλούδα Μαύρη Χήρα (Ascalapha odorata) θεωρείται ένας οιωνός  θανάτου και ατυχίας κατά μήκος της Καραϊβικής και της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Στο Μεξικό πιστεύεται πως, όταν μία Μαύρη Χήρα πετάξει στο σπίτι κάποιου που είναι άρρωστος, αυτό σημαίνει πως ο θάνατός του είναι κοντά. Στην Τζαμάικα, που είναι γνωστή ως «duppy bat», πιστεύεται πως είναι μία χαμένη ψυχή και φέρνει μαζί της κακή τύχη.

dis10

11. Φεγγάρι 

Είναι κακή τύχη να δείχνεις το φεγγάρι. Στη χασοφεγγιά ή χασοφεγγαριά (όταν δεν υπάρχει φεγγάρι), δεν κλαδεύουν τα αμπέλια, επειδή τον άλλο χρόνο δεν θα κάνουν σταφύλια.

 

 

12. Δεισιδαιμονίες με τις γάτες

 

* Να κρατάμε τις γάτες μακριά από μωρά, διότι υποτίθεται πως ρουφάνε την αναπνοή τους και τα σκοτώνουν.

* Αν σκοτώσετε μία γάτα, θα έχετε δεκαεφτά χρόνια γρουσουζιάς και γενικά το να τη σκοτώσετε συνεπάγεται τη θυσία της ψυχής σας στον διάβολο.

* Αν δείτε μία γάτα πάνω σε τάφο να είστε σίγουροι πως η ψυχή του νεκρού ανήκει στον διάβολο. Αν δείτε δύο γάτες να τσακώνονται κοντά σε σημείο κηδείας ή δίπλα σε τάφο που είναι φρέσκος, να ξέρετε πως είναι ο άγγελος του φωτός και ο άγγελος του σκότους που παλεύουν για την ψυχή του νεκρού.

 

Αναστασία Τριανταφυλλίδη Α3

 

 

Πηγές:

http://rise.gr/whats-rising-today/15-entelos-koyles-kai-allokotes-prolipseis-poy-isxyoyn-kapoy-ston-kosmo/   

http://www.newsbomb.gr/bombplus/blogs/story/384196/oi-13-koryfaies-prokatalipseis-kai-deisidaimonies#ixzz594HzaOJJ

http://2epal-chalandr.att.sch.gr/index htm files/prolipseis.pdf

Σχολιάστε

Top