4 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Πύργος του Eiffel

ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Στις μέρες μας όλο και περισσότερο γίνεται επιτακτική η ανάγκη εκμάθησης μίας ή και περισσότερων ξένων γλωσσών αλλά και η κατοχή αναγνωρισμένου πιστοποιητικού γνώσης της ξένης γλώσσας. Με την εκμάθηση ξένων γλωσσών, διευρύνεται ο πνευματικός, πολιτιστικός και πνευματικός ορίζοντας  και παράλληλα ξυπνά το ενδιαφέρον μας για άλλους πολιτισμούς. Συνεπώς, η πολυγλωσσία είναι προτέρημα με αμέτρητες δυνατότητες.

1. Τα Γαλλικά δεν τα μιλάνε πολλοί άνθρωποι….

Αντίθετα…Στην Ευρώπη η γαλλική ομιλείται από 74 εκατομμύρια γαλλόφωνους ως μητρική γλώσσα. Εκτός Ευρώπης, ομιλείται από 10 εκατομμύρια στον Καναδά, 8 στην Αϊτή μαζί με τη γαλλική κρεόλ και από 160 έως 500 εκατομμύρια ομιλητές που τη χρησιμοποιούν ως δεύτερη γλώσσα αλλά και ως πρώτη, όπως μεταξύ άλλων στο Βελγικό Κογκό, στην Ακτή Ελεφαντοστού και στο Καμερούν. Είναι μεγάλο το ποσοστό ατόμων που μιλούν γαλλικά είτε ως μητρική είτε ως ξένη γλώσσα. 

2. Δεν είναι επαγγελματικό προσόν η γνώση της Γαλλικής γλώσσας….

Κάθε ξένη γλώσσα που έχει μάθει κανείς, είναι πάντα ένα προτέρημα. Ανοίγει νέους ορίζοντες και μια νέα ματιά. Η σημασία των ξένων γλωσσών, ιδιαίτερα της Γαλλικής, σχετικά με την αγορά εργασίας στην Ευρώπη είναι προφανής. Επομένως, γνωρίζοντας γαλλικά διευρύνουμε τα επαγγελματικά μας προσόντα.

3.Τα γαλλικά είναι μόνο για τους καλούς και έξυπνους μαθητές….

Οι Γάλλοι διαθέτουν πλούσιο πολιτισμό. Η λογοτεχνία, το θέατρο η τέχνη και η μόδα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για να ανακαλύψει κανείς μαθαίνοντας γαλλικά. Είναι η γλώσσα μεγάλων φιλοσόφων και επιστημόνων καθώς και γλώσσα του διαφωτισμού. Αυτό όμως δε σημαίνει πως κάποιος που θέλει να μάθει τη γλώσσα πρέπει να είναι «έξυπνος» και «καλός»  μαθητής. 

4.Τα γαλλικά δε θα με βοηθήσουν στις μετέπειτα σπουδές μου στο εξωτερικό….

Αντίθετα, σε πολλά κράτη η Γαλλική γλώσσα  είναι η επίσημη, παράλληλα με την τοπική. Γνωρίζοντας λοιπόν τη Γαλλική γλώσσα υπάρχει η δυνατότητα σπουδών σε διεθνή πανεπιστήμια (Βέλγιο, Ελβετία, Γαλλία, Καναδάς) τα οποία συμμετέχουν στην προδιαγραφή επαγγελματικής αποκατάστασης.  Ωστόσο οι μύθοι που έχουν διαδοθεί για τη Γαλλική γλώσσα πρέπει να εξαλειφθούν άμεσα.

Αναμφισβήτητα, τα Γαλλικά είναι μια διεθνής γλώσσα που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους. Είναι η γλώσσα της διπλωματίας, του Διαφωτισμού, της μόδας της φινέτσας και της γαστρονομίας. Είναι η γλώσσα που σε κάνει να εξελίσσεσαι και να ξεχωρίζεις!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης