LEAGUE OF LEGENDS (Σπύρος Λαγός)

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ !

LEAGUE OF LEGENDS (L.O.L.)

 

     Το League of Legends (LoL) που συνήθως αναφέρεται ως League(2009), είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι μάχης  για πολλούς παίκτες  που αναπτύχθηκε και δημοσιεύτηκε από την εταιρεία Riot Games. Εμπνευσμένοι από το Defense of the Ancients, έναν προσαρμοσμένο χάρτη για το Warcraft III, οι ιδρυτές της Riot προσπάθησαν να αναπτύξουν ένα αυτόνομο παιχνίδι στο ίδιο είδος. Από την κυκλοφορία του τον Οκτώβριο του 2009, το παιχνίδι παρέχεται δωρεάν και δημιουργεί έσοδα μέσω προσαρμογής χαρακτήρων με δυνατότητα αγοράς. Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο για Microsoft Windows και macOS.

    Στο παιχνίδι, δύο ομάδες των πέντε παικτών μάχονται σε μάχη παίκτη εναντίον παίκτη, κάθε ομάδα καταλαμβάνει και υπερασπίζεται το μισό της χάρτη. Καθένας από τους δέκα παίκτες ελέγχει έναν χαρακτήρα, γνωστό ως «πρωταθλητή» με μοναδικές ικανότητες και διαφορετικά στυλ παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, οι πρωταθλητές γίνονται πιο ισχυροί συλλέγοντας πόντους εμπειρίας, κερδίζοντας χρυσό και αγοράζοντας αντικείμενα για να νικήσουν την αντίπαλη ομάδα. Στην κύρια λειτουργία του παιχνιδιού, Summoner’s Rift, μια ομάδα κερδίζει σπρώχνοντας μέχρι την εχθρική βάση και καταστρέφοντας το «Nexus» της, μια μεγάλη δομή που βρίσκεται μέσα.

 Εδώ βλέπετε μερικούς απο τους ήρωες του παιχνιδιού:

2 3 4 5

 Και εδώ 3 απο τους καλύτερους Έλληνες παίκτες του league of legends!

Forg1ven (Konstantinos Tzortziou)

6

8

 Pretty (Prodromos Kevezitidis)

9

 Labrov (Labros Papoutsakis)

     Καθώς παίζω και εγώ αυτό το παιχνίδι (εδώ και μισό χρόνο περίπου) πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα videogames που έχω παίξει τον τελευταίο καιρό. Καταρχάς, μου αρέσει όλο το σκεπτικό του παιχνιδιού, κι από ότι φαίνεται, αυτοί που το δημιούργησαν μάλλον θα είχαν μεγάλη φαντασία…Ένα πράγμα που ξεχωρίζω είναι ότι υπάρχουν πάνω απο 140 διαφορετικοί χαρακτήρες (!) και ο καθένας τους έχει διαφορετικές ικανότητες και εξίσου σημαντικές.Ένα ακόμη θετικό είναι ότι λαμβάνουν χώρα διάφορα τουρνουά σε όλο το κόσμο που μπορείς να πάρεις μέρος και, εαν είσαι πολύ καλός, κερδίζεις χρηματικά έπαθλα! Επίσης, μπορείς να παίζεις με τους φίλους σου σαν ομάδα εναντίων άλλων αντιπάλων και, αν θελεις, μπορείς να παίξεις ιδιωτικό match με όποιους αντιπάλους επιλέξεις, ακόμη και με ξένους.

    Απο την άλλη, υπάρχει ένα αρνητικό που επηρεάζει πολλούς παίκτες που παίζουν: αρκετοί  παίκτες όταν χάνουν, νευριάζουν πολύ  – σε σημείο να βρίζουν, να φωνάζουν και να ωρύονται… Παρόλ΄ αυτά, συνεχίζουμε να παίζουμε και ας νευριάζουμε!

    Το League of Legends έλαβε γενικά θετικές κριτικές. Οι κριτικοί τόνισαν την προσβασιμότητα, τα σχέδια χαρακτήρων και την αξία παραγωγής του. Η μεγάλη διάρκεια ζωής του παιχνιδιού είχε ως αποτέλεσμα μια κριτική επανεκτίμηση, με τις γνώμες του κοινού να κινούνται θετικά. Η αρνητική και καταχρηστική συμπεριφορά των παικτών εντός του παιχνιδιού – η οποία επικρίνεται από νωρίς στη ζωή του παιχνιδιού – παραμένει, δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες της Riot να διορθώσει το πρόβλημα. Το 2019, το παιχνίδι κορυφώθηκε τακτικά με οκτώ εκατομμύρια ταυτόχρονους παίκτες και η δημοτικότητά του οδήγησε σε δεσμούς, όπως μουσικά βίντεο, κόμικς, μικρές ιστορίες και μια σειρά κινουμένων σχεδίων, Arcane! Η επιτυχία του προκάλεσε επίσης πολλά spin-off βιντεοπαιχνίδια, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης για κινητά, ενός ψηφιακού συλλεκτικού παιχνιδιού καρτών και ενός παιχνιδιού ρόλων που βασίζεται στη σειρά, μεταξύ άλλων. Ένα μαζικό διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων για πολλούς παίκτες που βασίζεται στην ιδιοκτησία βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

    Το παιχνίδι αναφέρεται συχνά ως το μεγαλύτερο esport στον κόσμο, με μια διεθνή ανταγωνιστική σκηνή που αποτελείται από 12 πρωταθλήματα. Τα εγχώρια πρωταθλήματα κορυφώνονται με το ετήσιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα League of Legends. Το πρωτάθλημα του 2019 είχε πάνω από 100 εκατομμύρια μοναδικούς θεατές, κορυφώνοντας με ταυτόχρονη τηλεθέαση 44 εκατομμύρια! Εγχώριες και διεθνείς εκδηλώσεις έχουν μεταδοθεί σε ιστοτόπους ζωντανής ροής όπως το Twitch, το YouTube, το Bilibili, καθώς και το αθλητικό κανάλι καλωδιακής τηλεόρασης ESPN.

11

Στο παρακάτω video υπάρχει το gameplay του παιχνιδιού:

 

 

3 Σχόλια

Υποβολή απάντησης