ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LEAGUE OF LEGENDS (Στέφανος Μήτσος)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - League of Legends (Worlds) 2019

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα League of Legends  είναι το ετήσιο επαγγελματικό ηλεκτρονικό τουρνουά League of Legends, το οποίο διοργανώνει η  Riot Games. Στο τέλος του χρόνου, οι 24 καλύτερες ομάδες από όλες τις γωνιές του πλανήτη μαζεύονται στις χώρες διεξαγωγής του τουρνούα, με σκόπο να σηκώσουν το Κύπελλο των Επικαλεστών (Summoners Cup).

Συγκεκριμένα, το παγκόσμιο του 2019 χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο ανταγωνιστικά – ίσως και το πιο ανταγωνιστικό όλων! Κορυφαίες οι συμμετοχές της SK TELECOM T1 (T1 eSports) -η αδιαμφισβήτητα καλύτερη ομάδα όλων των εποχών με ήδη 3 Summoner Cups στην τροπαιοθήκη της- και του θρύλου του Επαγγελματικού -και μη- League of Legends, τον Faker, να παίζει στο Midlane από τα τέλη του 2012. Αλλά και η ομάδα IG (Invictus Gaming) ως υπερασπιστές του τίτλου τους κερδίζοντας το τουρνουα την προηγούμενη χρονιά, με κάποιους από τους πιο χαρισματικούς μηχανικά παίκτες στον κόσμο, τον TheShy και τον Rookie. Στην συνέχεια, η RNG (Royal Never Give up) με αρχηγό τον Uzi, το καλύτερο AdCarry που έπαιξε το παιχνίδι, εχοντάς δίπλα του βετεράνους, όπως ο Karsa και ο Xiaohu, πεινασμένους για τον πρώτο τους Παγκόσμιο τίτλο. Επιπλέον, η Fnatic, μια από τις πιο ιστορικές ομάδες, νικητές του παγκοσμίου του 2011 και φιναλίστ του 2018. Τέλος, το μεγάλο φαβορί  από την Ευρώπη, G2 Esports, με σκόπο να κάνουνε το πρώτο Grand Slam στην ιστορία του παιχνιδιού έχοντας κερδίσει ήδη από τις αρχές του ίδιου χρόνου 2 ευρωπαϊκά  πρωταθλήματα (Αθήνα, Ρότερνταμ) και το MSI (Mid Season Invitational – το δεύτερο σημαντικότερο διεθνές τουρνουά μετά το παγκόσμιο) λίγους μήνες πριν. Όλα έδειχναν ιδανικά γι΄ αυτούς με το τουρνουά να διεξάγεται στην Ευρώπη (Βερολίνο, Μαδρίτη, Παρίσι). Ωστόσο, η διοργάνωση έκρυβε πολλές εκπλήξεις για το κοίνο και τους παίκτες…

Η Φάση των Ομίλων υπήρξε πιο επιτυχημένη από ποτέ για τις ομάδες που εκπροσωπούσαν την Ευρώπη (G2 Esports,Fnatic,Splyce) αφού όλες τους κατάφεραν να προκριθούν στην προημιτελική φάση του τουρνουά έχοντας αποσπάσει καίριες νίκες ενάντια σε τιτάνες της διοργάνωσης, όπως η RNG, που προς έκπληξη πολλών «άφησε» το τουρνουά πολύ νωρίς, αν ληφθούν υπόψη οι προσδοκίες του κόσμου. Κάτι τέτοιο δεν είχε ξανασυμβεί καμία προηγούμενη φορά , άλλα ο δρόμος προς την κορυφή θα τελείωνε σύντομα και για πολλούς άλλους διαγωνιζόμενους.

Οι προημιτελικοί, αν και ψυχαγωγικοί για το κοινό, δεν εξέπληξαν ούτε τους αναλυτές ούτε το κοινό, με τα παιχνίδια να πηγαίνουν βάσει των προβλέψεων ως ένα βαθμό και τα μεγάλα φαβορί να ανοίγουν τον δρόμο για τους ημιτελικούς με την άκρως εντυπωσιακή -μέχρι εκείνο το σημείο- Τ1 Esports και τον βασιλιά του παιχνιδίου Faker να εχεί μια εξίσου καταπληκτική εμφάνιση, που κληρώνονται με την ευρωπαϊκή δύναμη G2 Esports θέλοντας να τους εκδικηθούν για την ήττα που είχαν υποστεί στους ημιτελικούς του MSI λίγους μήνες νωρίτερα στην ίδια ακριβώς φάση. Το άλλο ζευγάρι της κλήρωσης ήταν η Invictus Gaming -υπερασπιστές πρωταθλητές της προηγούμενης χρονίας- μπροστά στους συμπατριώτες τους από την Κίνα FPX (FunPlusPhoenix) που από πολλους θεωρούνταν ως τύχεροι που έχουν φτάσει μέχρι αυτό το σημείο.

Οι ημιτελικοί βρήκαν την FPX του ιδιαίτερου αυτού παίκτη Doinb (Kim Tae-sang) να προκρίνεται στον Μεγάλο Τελικό προς έκπληξη πολλών, καταφέρνοντας να αποκλείσει την Πρωταθλήτρια IG των βετεράνων Rookie (Song Eui-jin) και ΤheShy (Kang Seung-lok). Από την άλλη μεριά, η ελπίδα όλης της Ευρώπης για τον δεύτερο διεθνή τίτλο ήταν ακόμα ζωντανή με την G2 Esports του Caps (Rasmus Winther) και του Perkz (Luka Perković) να κερδίζουν για δεύτερη φορά την Τ1 Esports με εντυπωσικά παιχνίδια και στρατηγικές επιλογές που αποδείχθηκαν απρόβλεπτες, ακόμα και για έναν πάικτη σαν τον Faker και την ομάδα του!

maxresdefault (1)

Ο Τελικός έκρυβε τη μεγαλύτερη έκπληξη όλης της διοργάνωσης, με την FPX όχι απλά να κατακτάει το πρώτο της παγκόσμιο πρωτάθλημα και το δεύτερο στη σειρά για την Κίνα (LPL) αλλά «να εξαφανίζει» την αντίπαλο G2 Esports με μια πειστική Best of 5 σειρά κερδίζοντάς την 3-0 μπροστά σε 30.000 Ευρωπαίους -και μη- θεατές που βρίσκονταν μέσα στο στάδιο στο Παρίσι για τον Τελικό και άλλους 44 εκατομμύρια που παρακολουθούσαν από την ζωντανή μετάδοση! Ήταν η χρονιά που απέδειξε σε πολλούς ότι, όσες θεωρίες και υποθέσεις μπορεί να κάνει κάποιος, δεν θα έχουν καμία σημασία μόλις το παγκόσμιο ξεκινήσει, όπως είπε και το ADC της Fnatic, Rekkles (Martin Larsson).

Worlds 2019 Semifinal Teasemaxresdefault (2)

ΒΙΝΤΕΟ με υπότιτλους (Στέφανος Μήτσος):

ΠΗΓΕΣ:

https://el.wikipedia.org/wiki/Παγκόσμιο_Πρωτάθλημα_League_of_Legends

https://lol.fandom.com/wiki/2019_Season_World_Championship?so=search

https://www.youtube.com/c/lolesports/featured

https://lolesports.com/schedule?leagues=worlds,lec,european-masters,lcs,lck,lcl

 

3 Σχόλια

Υποβολή απάντησης