ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Η Πάρος είναι ένα πολύ όμορφο νησί των Κυκλάδων με πολύ νερό και όμορφη βλάστηση. Όμως υπάρχουν αρκετά οικολογικά προβλήματα που πρέπει να επιλύσουμε.

Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο από αυτά  είναι η ρίψη των απορριμμάτων στους δρόμους και στις παραλίες. Στις περισσότερες περιοχές δεν υπάρχει κάπου κοντά κάδος για τη ρίψη τους και έτσι μολύνεται το περιβάλλον. Για την επίλυση του πρέπει να ζητήσουμε από τον δήμο Πάρου να τοποθετήσει περισσότερους κάδους σε περισσότερα σημεία.

Άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα  που αντιμετωπίζουμε είναι η καταστροφή των υδροβιοτόπων. Συχνά εδώ έχουν γίνει πολλές οικοδομές. Αυτές τις περιοχές πρέπει να τις προστατεύσουμε και να τις διατηρήσουμε, γιατί σε αυτά τα μέρη προσέρχονται μεταναστευτικά πουλιά. Για την επίλυση του προβλήματος  ο Δήμος σε συνεργασία με πολεοδομία θα πρέπει να κάνει αυστηρούς ελέγχους για να μην γίνονται οικοδομές πάνω σε υδροβιότοπους και χείμαρρους.

Τελευταίο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η ηχορύπανση και η αυξημένη κίνηση κατά τους θερινούς μήνες. Αυτό κάνει τη ζωή μας πολύ δύσκολη!

Για να σωθεί το φυσικό περιβάλλον, θα πρέπει να οργανωθούν περιβαλλοντικές δράσεις ώστε να δυναμώσει η οικολογική συνείδηση μας.

Νικόλας Δ. , Λευτέρης Αργ., Αλέξανδρος Ζ.

ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ

<>

Οικολογικά προβλήματα του Πόρου
Ο Πορος είναι ένα πολύ όμορφο νησί που αντιμετωπίζει όμως μερικά σοβαρά οικολογικά προβλήματα.
Ένα από αυτά είναι η ρύπανση της θάλασσας από τα αστικά λύματα για τα οποία υπεύθυνα είναι τα σκάφη αναψυχής , ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες .
Ένα άλλο πρόβλημα είναι το κακής ποιότητας πόσιμο νερό εξαιτίας της μόλυνσης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα με λιπάσματα και φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες της επαρχίας Τροιζηνίας .
Επίσης ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα είναι ο βιολογικός καθαρισμός . Στον Πόρο ο βιολογικός καθαρισμός δε λειτουργεί κανονικά . Δεν έχει γίνει καλά η κατασκευή του και μερικές φορές λύματα από τα φρεάτια καταλήγουν στις παραλίες και στον δρόμο . Όμως σύντομα θα επισκευαστεί και θα λυθεί το πρόβλημα.

Σχολιάστε

Top