ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!

1c

Φτάνοντας στο τέλος της σχολικής χρονιάς ήρθε η ώρα του απολογισμού. Είναι ώρα να αναλογιστεί ο καθένας τι στόχους έβαλε και σε ποιο βαθμό τους πραγματοποίησε. Πριν εννιά μήνες ξεκινήσαμε μια ομάδα 29 μαθητών και 2 καθηγητών του σχολείου μας την προσπάθεια να ανοίξουμε ένα παράθυρο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Να γνωστοποιήσουμε τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο μας, να εκφράσουμε τις απόψεις και τους προβληματισμούς μας, να αναδείξουμε τα ταλέντα και τις ικανότητες των μελών της μικρής σχολικής μας κοινότητας. Το εγχείρημα φάνταζε δύσκολο αλλά η πρόκληση ήταν ισχυρή. Δουλεύοντας μεθοδικά, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μας  και ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες προέκυπταν, καταφέραμε να δημιουργήσουμε το ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net,  το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό του Γυμνασίου Προμάχων! Αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες του διαδικτύου και «εκπέμποντας σήμα» από μια ακριτική γωνιά της πατρίδας μας,  ανοίξαμε έναν δίαυλο επικοινωνίας  με τον έξω κόσμο, προβάλαμε το σχολειό μας και αναδείξαμε την τοπική κοινωνία που ζούμε και τους ανθρώπους της. Βάλαμε τον πήχη ψηλά αλλά δεν περάσαμε από κάτω… Τολμήσαμε – Αγωνιστήκαμε – Πετύχαμε!

logo

Παραθέτουμε παρακάτω κάποια αριθμητικά στοιχεία που αποτυπώνουν το μέγεθος της προσπάθειάς μας:

  • Αναρτήσαμε δύο τεύχη του περιοδικού με 95 συνολικά άρθρα κατανεμημένα σε 15 στήλες! Οι αναγνώσεις των άρθρων μας μέχρι σήμερα προσεγγίζουν τις 8.000!!!
  • Μέσα από 29 δημοσιεύσεις προβάλαμε όλες τις δραστηριότητες του Γυμνασίου Προμάχων εμπλουτίζοντάς τις με το κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό.
  • Αναδείξαμε τον τόπο μας δημοσιεύοντας 11 άρθρα για την ιστορία του, τα μνημεία που τον κοσμούν, τις λαϊκές παραδόσεις καθώς και τα ήθη και έθιμα που επιβιώνουν ως τις μέρες μας.
  • Εμπλουτίσαμε το περιοδικό με θέματα κοινωνικού προβληματισμού που απασχολούν ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους (εξαρτησιογόνες ουσίες, ενδοσχολική βία, τροχαία ατυχήματα κ.ά.).
  • Δώσαμε βαρύτητα σε θέματα υγείας και διατροφής δημοσιεύοντας 9 συνολικά άρθρα.
  • Περίοπτη θέση κατέλαβαν τα άρθρα για τη μουσική, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό.
  • Καταφέραμε να πάρουμε συνεντεύξεις από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων, τον Διευθυντή του σχολείου και τους μαθητές του Αγαθονησίου που μας έκαναν την τιμή να επισκεφτούν το σχολείο μας.
  • Εκμεταλλευτήκαμε τις δυνατότητες προβολής του περιοδικού μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) και τα τοπικά ενημερωτικά ιστολόγια, τα οποία πρόβαλαν με μεγάλη συχνότητα σημαντικό αριθμό άρθρων μας.
  • Το περιοδικό μας απέσπασε ευμενή σχόλια από την τοπική διοίκηση της εκπαίδευσης, από εκπαιδευτικούς και μαθητές άλλων σχολείων, από γονείς και κατοίκους της περιοχής μας. Παράλληλα παρουσιάστηκε σε ημερίδα καλών διδακτικών πρακτικών όπου προβλήθηκε ως πρότυπο μίμησης σε άλλες σχολικές μονάδες.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε όλους όσους αναγνώρισαν και στήριξαν την προσπάθειά μας, αυτούς που έμπρακτα συνέβαλαν στην ενίσχυση του περιοδικού παρέχοντας πρόθυμα τις υπηρεσίες τους, τον διευθυντή και όλα τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας και φυσικά τους χιλιάδες ανώνυμους επισκέπτες που διέθεσαν τον απαραίτητο χρόνο για να διαβάσουν ή να σχολιάσουν τα άρθρα του περιοδικού.

Ως γνωστόν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.  Έχουμε ήδη διανύσει μεγάλη απόσταση αλλά το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ. Παίρνουμε τις αναγκαίες ανάσες και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη….

Καλό Καλοκαίρι!

Η συντακτική ομάδα του ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net

One comment on “ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!

  1. Ο/Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ λέει:

    Ένα μεγάλο μπράβο για την εξαιρετική δουλειά σας που λειτουργεί ως πρότυπο για πολλούς άλλους!

Σχολιάστε

Top