Φραγκφούρτη – Frankfurt am Main

FaMjpeg

Η Φραγκφούρτη  είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Βρίσκεται στον ποταμό Μάιν και έχει πληθυσμό περίπου 700.000 κατοίκους (5 εκατομμύρια στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή).

 

Η Φραγκφούρτη είναι γνωστή για τους ουρανοξύστες της και είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που επιτρέπει να κτιστούν ουρανοξύστες μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Μαζί με το Παρίσι, το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη και την Μαδρίτη είναι, επίσης, μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που διαθέτει σημαντικό αριθμό ουρανοξυστών.

ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ

Είναι το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, καθώς είναι η έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου (Deutsche Börse AG), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλών τραπεζών, όπως η Ντόιτσε Μπανκ και η Κομέρτσμπανκ.

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ!

 

Είναι πολύ εύκολο να επισκεφθεί κανείς τα αξιοθέατα με τα πόδια. Σε ακτίνα 1,5 χλμ βρίσκονται πολλά από τα πιο σημαντικά. Η εμπορική οδός με τα μεγάλα καταστήματα είναι η Zeil. Αρχίζει στη Hauptwache και τελειώνει στην Konstablerwache. Επί τις οδού είναι τα εμπορικά κέντρα Zeilgalerie (με πλατφόρμα επισκεπτών στην ταράτσα) και MyZeil . Μια άλλη εμπορική οδός είναι η πολυτελής Goethestraße κοντά στην Παλαιά Όπερα.

Το δημαρχείο               Ο Καθεδρικός Ναός

Cafe Hauptwache

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ     Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ  CAFE  HAUPTWACHE

 

 

ΜΟΥΣΕΙΑ!

Σχεδόν όλα τα σημαντικά μουσεία βρίσκονται στην όχθη του ποταμού Μάιν. Αυτά είναι:

 

Μουσείο Εφαρμοσμένης Τέχνης (Museum für Angewandte Kunst)

Γερμανικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής (Deutsches Architekturmuseum)

Γερμανικό Μουσείο Κινηματογράφου (Deutsches Filmmuseum)

Δημοτικό Ινστιτούτο Τέχνης (Städelsches Kunstinstitut)

Μουσείο Αρχαίας Γλυπτικής – Liebighaus

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών (Museum für Telekommunikation)

Μουσείο Παγκόσμιων Πολιτισμών (Museum der Weltkulturen)

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ!

Tο στάδιο της Φραγκφούρτης «Κόμερτσμπανκ Αρένα», ιστορικά γνωστό ως «Βαλντ Στάντιον», είναι χωρητικότητας 52.000 θέσεων και χρησιμοποιείται ως έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας Άιντραχτ Φραγκφούρτης (Eintracht Frankfurt).

 

 

Φαίδρα Χρυσάφη!!!

 

Σχολιάστε

Top