Stuttgart

stuttgart

Η Στουτγκάρδη ή αλλιώς Στουτγάρδη, είναι πόλη της νότιας Γερμανίας. Είναι η πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης με πληθυσμό περίπου 601.646 κατοίκους, ενώ αν συμπεριληφθούν και τα προάστια ο πληθυσμός φθάνει τα 5.300.000. Είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Η πόλη είναι χτισμένη σε 260 υψόμετρο, διασχίζεται από τον ποταμό Νέκαρ (Neckar) σε μια εύφορη κοιλάδα και περιβάλλεται από δάση και αμπελώνες, βρίσκεται κοντά στον Μέλανα Δρυμό, στο οροπέδιο της Σουαβίας και αποτελεί μία από τις πιο πράσινες μεγαλουπόλεις της Γερμανίας: 23% της συνολικής της έκτασης καλύπτεται από δάση.

Το κλίμα είναι ήπιο και υγρό με ζεστά καλοκαίρια. Παρ” όλα αυτά, η μέση θερμοκρασία ανέρχεται στους 9,4 βαθμούς Κελσίου. Ο υδράργυρος για 77 μέρες το χρόνο πέφτει κάτω από το μηδέν.

Εδώ χτυπά η καρδιά μιας από τις πιο βιομηχανοποιημένες περιοχές της Γερμανίας. Στη Στουτγκάρδη εδρεύουν αυτοκινητοβιομηχανίες παγκόσμιας φήμης όπως η Daimler-Chrysler και η Porsche, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και υπολογιστών. Η πόλη μόνο προσφέρει 440.000 θέσεις εργασίας και η γύρω περιοχή 1,3 εκατομμύρια.

Κάθε χρόνο το μεγάλο λαϊκό πανηγύρι του Cannstatt (Kάνστατ: ένα από τα συνολικά 23 δημοτικά διαμερίσματα της πόλης) προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες απ” όλη τη Γερμανία. Το ίδιο και τα μουσεία της Porsche και της Daimler-Chrysler. Η Στουτγκάρδη διαθέτει δύο Πανεπιστήμια, πλήθος ΤΕΙ, ανώτατη σχολή μουσικής, Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Stuttgart – das Video zur Stadt

Φαίδρα Χρυσάφη

 

Σχολιάστε

Top