Το Γεννάδειο χορεύει και επικοινωνεί!

dancing_48444

 

Μια 18μελής ομάδα μαθητών της Α και Β Λυκείου του 1ου Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Αθηνών συμμετείχε επιτυχώς στο διεθνές μαθητικό πρόγραμμα DancingtoConnect, στο οποίο έλαβαν μέρος άλλα 9 Γυμνάσια και Λύκεια από την πρωτεύουσα και τα Γιάννενα.

Το όλο πρότζεκτ διήρκησε 10 ημέρες, από τις 12 έως τις 22 Μαρτίου, μέσα στις οποίες οι μαθητές από την Πλάκα κατάφεραν όχι μόνο να γνωρίσουν το χορό, αλλά και να ταυτιστούν με την «ιδέα» του, κάτι στο οποίο συνέβαλλαν σε μέγιστο βαθμό οι δύο δάσκαλοι, φίλοι, συνοδοιπόροι και …«ξεναγοί» σε αυτή τη μαγική περιήγηση στον άγνωρο(για τους περισσότερους) κόσμο της κίνησης , Ανδρονίκη Μαραθάκη και Άρης Παπαδόπουλος. Οι δύο διακεκριμένοι χορευτές οδήγησαν τα παιδιά σε μονοπάτια, τα οποία προηγουμένως ούτε που φαντάζονταν ότι δύνανται να διασχίσουν! Κι όμως μέσα σε 8 συναντήσεις, οι μαθητές που ομολογουμένως αρχικά δείλιαζαν στην ιδέα της έκθεσης τους μέσω του χορού, όχι μόνο κατέρριψαν τους ενδοιασμούς τους, άλλα κυριολεκτικά εγκλιματίστηκαν στο πλαίσιο που τους τέθηκε και λάτρεψαν κάθε τι που έμαθαν!

Σκοπός της διαδικασίας αυτής που προέρχεται και πρωτοδιαδραματίστηκε στις Η.Π.Α, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ήταν η χορευτική ομάδα κάθε σχολείου στο τέλος της σειράς των μαθημάτων να παρουσιάσει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, που υποστηρίζει τα δυο τελευταία χρόνια το πρόγραμμα DancingtoConnect στη χώρα μας, μια χορογραφία.

Και το αποτέλεσμα;! Μοναδικό! Συγγενείς, συμμαθητές, φίλοι και λάτρες του χορού που παρευρίσκονταν στην κεντρική σκηνή της Στέγης έμειναν …με το στόμα ανοικτό, όπως χαρακτηριστικά πολλοί ανέφεραν μετά το τέλος της παράστασης. 2 ώρες και κάτι, μα κανείς δεν βαρέθηκε ούτε δευτερόλεπτο! Κοινό και πρωταγωνιστές, όλοι απήλαυσαν κάθε στιγμή της «αυλαίας» ενός ονειρικού ταξιδιού, που όπως φάνηκε για αρκετούς δεν σταματά εδώ…!

Όσον αφορά το Γεννάδειο, η χορογραφία που ετοίμασαν οι μαθητές με τους δασκάλους τους κέρδισε τις εντυπώσεις και συμπεριλαμβάνεται μάλιστα στις καλύτερες της παράστασης. Σημασία έχει βέβαια πως τα χαμόγελα έδιναν και έπαιρναν στα καμαρίνια, με την κυρία Μαρία Καλφάκη, γυμνάστρια του σχολείου και υπεύθυνη του προγράμματος, όπως πάντα εκεί, …δίπλα στα παιδιά συμμεριζόμενη τη χαρά τους.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παράσταση στο link που σαν δίνεται παρακάτω.

http://www.sgt.gr/players/dancing2connect/20150322/

ΥΓ: Το Γεννάδειο εμφανίζεται 9ο στη σειρά!!!

                                                                                                                      Γιάννης Πιχλίνσκι

Σχολιάστε

Top