Έλληνες εξωτερικού… και στο ποδόσφαιρο

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα «πουλάει» τα παιδιά της σε διάφορους τομείς, στην ιατρική, στη νομική επιστήμη αλλά και στον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες ιδιοκτήτες και μέτοχοι πολλών ομάδων τείνουν να παραχωρούν πολλά ελληνικά ταλέντα στο εξωτερικό τα οποία αργότερα καταφέρνουν και γίνονται μεγάλα ονόματα στον χώρο τους. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε κάποιους από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές αυτή την στιγμή, οι οποίοι έφυγαν απ’ την Ελλάδα…για λίγα και έφτασαν στο εξωτερικό να κάνουν πολλά.

Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα είναι φυσικά ο Κώστας Μήτρογλου. Έπαιξε από μικρός στις ακαδημίες της Borussia, συμμετείχε σε αρκετούς δανεισμούς σε Ελληνικές ομάδες παίζοντας, τελικά, στον Ολυμπιακό. Μετά από πολλά γκολ κέρδισε τον χαρακτηρισμό «πιστολέρο» (εξαιτίας του πανηγυρισμού του!) και θεωρήθηκε η ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα παίκτη με την Fulham. Επέστρεψε στην Ελλάδα για μια χρονιά και τώρα αγωνίζεται με την φανέλα της Benfica ως ο καλύτερος επιθετικός… της καλύτερης ομάδας στην Πορτογαλία.

1

Ίσως ο πιο επιτυχημένος Έλληνας παίκτης είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και σε ηλικία μόλις 20 ετών αποχαιρέτησε την Ελλάδα. Μετά από πολλά επιτυχημένα ταξίδια σε ομάδες της Ευρώπης όπως Genoa, Milan και WerderBremen κατέληξε να κερδίζει το βραβείο του πιο επιτυχημένου αμυντικού στην Γερμανία με την φανέλα της Dortmund.

2

Ένας ακόμα επιτυχημένος Έλληνας παίκτης είναι ο Τάσος Καραμάνος. Ίσως  ο πιο καινούργιος σε αυτή την λίστα ο Τάσος ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ασπρόπυργου και το 2011 σε ηλικία μόλις 21 ετών έκλεισε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο με τον Ατρόμητο. Μετά από 4 χρόνια ο Ολυμπιακός τον αγόρασε και μετά από τον δανεισμό στον Πανιώνιο κατέληξε να παίζει στην Feirense στο ίδιο πρωτάθλημα με τον Κώστα Μήτρογλου και ήδη να τραβάει τα βλέμματα από ομάδες της Αγγλίας (π.χ Fulham).

3

Τέλος ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες παίκτες του εξωτερικού είναι ο Κώστας Μανωλάς. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Θρασύβουλο αλλά αναδείχθηκε από τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Από εκεί τον αγόρασε ο Ολυμπιακός μετά από κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και στο Champions  League. Κατάφερε να τραβήξει την προσοχή σε μια από τις μεγαλύτερες  ιταλικές ομάδες την Roma. Από το 2014 μετρά πάνω από 85 εμφανίσεις με τους Ιταλούς και κάθε καλοκαίρι είναι ένα από τα  πιο «καυτά» ονόματα για μετεγγραφές σε πολύ μεγάλες ομάδες όπως Chelsea, ManchesterUnited και Barcelona.

4

Μητρογεώργος Νίκος

Σχολιάστε

Top