«Γρήγορα ,εύκολα και απλά!»

κατάλογοςdjt

Βαρεθήκατε να έρχεστε σπίτι και να βλέπετε την κατσαρόλα άδεια? Βαρεθήκατε να σας λέει η μαμά σας ανοικοκύρευτους? Ο ντελιβεράς ξέρει μέχρι και το όνομα του σκύλου σας? Τώρα ήρθε ένα ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής με εύκολα και γρήγορα γεύματα. Για να ξεκινήσετε την ημέρα σας δυναμικά αλλά πάνω από όλα χορταστικά μπορείτε να φτιάξετε ένα milkshake  με πολύ απλά υλικά. Για αρχή θα χρειαστείτε ένα μπλέντερ, μέσα θα προσθέσετε ένα φρούτο της επιλογής σας μαζί με δυο κουταλιές της σούπας βρώμη, λίγο γάλα [ αναλόγως πόσο αραιό θέλετε να είναι] και για το τέλος 2 παγάκια. Έπειτα για δεκατισμό θα μπορούσατε να απολαύσετε ενα φρούτο η αν θέλετε κάτι πιο extreme θα μπορούσατε να το κόψετε κομματάκια και από πάνω να βάλετε μέλι με κανέλα. Μετά από μια κουραστική μέρα στην δουλειά θα μπορούσατε να ετοιμάσετε κάτι γρήγορο όπως μανιτάρια γεμιστά με ρύζι.

 

Υλικά.:

- ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού

- πιπέρι αλάτι

-πάπρικα γλυκιά και καυτερή 1/2 κουταλάκι του γλυκού

- κρεμμύδι ξερό 1 τεμ. μεγάλο ψιλοκομμένο

-σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες

-ρύζι γλασσε 4 κουταλιές της σούπας

-κρασί λευκό 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού

-ντοματοχυμος 250 ml

-άνηθος-μαϊντανόςς 1/2 ματσάκι από το καθένα ψιλοκομμένα

-κάρυ 1/2 κουταλάκι του γλυκού

-μανιτάρια πόρτο μπελο 6 τεμ.

 

Οδηγίες.:

- Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα πιπέρια,  αλάτι, το κρεμμύδι, το σκόρδο ,τα σοτάρουμε και τέλος προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε τον χυμό ντομάτας και λίγο νερό, αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μας μαζί και το κάρυ. Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε και ξεκινάμε να τα γεμίζουμε με την γέμιση. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε λίγο νεράκι ίσα να βρέχετε το σημείο που ακουμπάνε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 35-40 λεπτά ,βγάζουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.

 

Εάν πάλι προτιμάτε κάτι σε θαλασσινό θα μπορούσατε να φτιάξετε

μια πεντανοστημη πέστροφα φούρνου με μυρωδικά

 

Υλικά.:

-Πέστροφες 750 γρ.

-σκόρδο 2 σκελίδες

-μαϊντανός 2 κουταλιές της σούπας

-λεμονί 1/2 μονό τον χυμό του

-λεμονοθυμαρο

-δεντρολίβανο

-φρέσκο κρεμμυδάκι 1 ψιλοκομμένο

-αλάτι

-ρίγανη

-ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας

Για το λαδολέμονο

-ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι νερού

-λεμονιά 2 μεγάλα τον χυμό τους

 

Οδηγίες.:

- καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε .Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τα σκόρδα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο, το δενδρολίβανο, το λεμονοθυμαρο, την ρίγανη, το αλάτι, ελαιόλαδο και τον χυμό από μισό λεμονί κι ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Γεμίζουμε την κοιλία του κάθε ψαριού με το μείγμα μας, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε τα τυλιγμένα ψάρια σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς. Μετά από 35 λεπτά τα βγάζουμε, τα ξετυλίγουμε και τα βάζουμε στο γκριλ για 5 λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα.

 

Και φυσικά επειδή είναι καλοκαιράκι και ένα δροσερό γλυκάκι είναι ότι πρέπει μπορείτε μέσα σε 10 λεπτά να πεινάτε ένα απολαυστικό milkshake σοκολάτα. Παίρνουμε πάλι το μπλέντερ. Μέσα προσθέτουμε μια κούπα γάλα με 2 μπάλες παγωτό σοκολάτα και 4-5 παγάκια. Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε κρεμά γάλακτος .Και φυσικά topping για σιρόπι σοκολάτας.

Το απογευματάκι θα μπορούσατε να φάτε ένα δροσερό γιαουρτάκι με μέλι και δημητριακά.

Και φυσικά επειδή την θέλουμε την πρωτεΐνη μας 1 φιλέτο στήθους με ψητά η ωμα λαχανικά. Όλα αυτά πάντα 3 ώρες προτού κοιμηθείτε.

 

πηγές.: chefoulis.gr

 

 

 

 

 

Επιμέλεια άρθρου.: Λαζαριώτη Αλεξάνδρα.

Σχολιάστε

Top