«Μάσκες προσώπου από οργανικά υλικά»

45

Η ομορφιά θέλει θυσίες, αλλά και χρήματα… ή μήπως όχι; Μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορα και ανέξοδα τις δικές μας μάσκες προσώπου από φυσικά υλικά, τα οποία μπορεί να τα βρει ο καθένας στο ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας του.

Ορίστε οι πέντε αγαπημένες μάσκες που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε:

  • Το μέλι είναι μία κλασική μάσκα ομορφιάς και είναι ιδανικό για επιδερμίδες με τάσσεις ξηρότητας. Απλώστε μέλι στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετε με κρύο νερό μετά από δέκα λεπτά.

 

  • Φτιάξτε ένα μείγμα τριμμένων αμυγδάλων, βρώμης, μελιού και γιαουρτιού και απλώστε το για 10-15 λεπτά, ύστερα αφαιρέστε το με χλιαρό νερό. Το δέρμα σας θα είναι δροσερό και απαλό.

 

  • Ανακατέψτε ένα κρόκο αυγού με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Μετά από 15 λεπτά αφαιρέστε το με κρύο νερό. Κάνει θαύματα για την ξηρή επιδερμίδα.

 

  • Απλώστε ένα μείγμα από μέλι και γάλα στο πρόσωπό σας και αφαιρέσετε το  με κρύο νερό μόλις στεγνώσει. Το δέρμα σας θα λάμψει.

 

  • Στύψτε φρέσκο χυμό λεμονιού και βάλτε τον σε ένα κομμάτι βαμβάκι. Εφαρμόστε απευθείας στο πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο. Η επιδερμίδα σας θα γίνει πιο φωτεινή.

 

Χρησιμοποιούμε τις μάσκες ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματός μας. Σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε εμφανίσει ερεθισμούς σε κανένα από τα υλικά προτού χρησιμοποιήσετε την μάσκα! Απολαύστε τες και χαρίστε στο δέρμα σας την φροντίδα που του αξίζει!

 

 

 

Πηγές:

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια άρθρου.: Ατματζίδου Αλεξάνδρα

Σχολιάστε

Top