«Το καινούργιο βιβλίο του P.Coelho. To συγκλονιστικό πορτρέτο της Μάτα Χάρι!»

le spy

«Δεν της έδεσαν τα μάτια, ούτε και τα χέρια. Στάθηκε όρθια, κοιτάζοντας τους εκτελεστές της ολοφάνερα ήρεμη, ενώ ο ιερέας, οι μοναχές και ο δικηγόρος απομακρύνθηκαν από κοντά της».

«Δεν έκανα τίποτα. Είμαι αθώα και το ξέρουνε.

Αθώα; Ίσως να μην είναι αυτή η κατάλληλη λέξη. Ποτέ δεν υπήρξα αθώα. Όμως όλοι όσοι με κατηγορούν ήξεραν πως δεν τους έλεγα τίποτα καινούργιο, πως μεταμόρφωνα κουτσομπολιά της υψηλής κοινωνίας σε μυστικά ,γιατί ήθελα χρήμα και δύναμη, κρίμα που κανείς δεν θα το μάθει ποτέ αυτό… Το όνομά μου θα ξεχαστεί. Τούτη την στιγμή κοιτάζω τη ζωή μου και καταλαβαίνω ότι η μνήμη είναι ένα ποτάμι που ρέει πάντα προς τα πίσω…»   

Ο πολυδιαβασμένος P. Coelho, επιστρέφει δυναμικά με το συγκλονιστικό πορτρέτο της σαγηνευτικής κατασκόπου Μαρχαρέτα Ζελέ, μιας γυναίκας που γεννήθηκε σε λάθος εποχή και καταδικάστηκε σε θάνατο πληρώνοντας το τίμημα της ελευθερίας.

Μια ανατρεπτική ιστορία που ξεκινά και τελειώνει στις παριζιάνικες φυλακές  Σαν Λαζάρ και εξελίσσεται σε όλο τον κόσμο, δίνει μηνύματα ισότητας σε γυναίκες και άντρες αναγνωρίζοντας το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Το δίχως άλλο ο  Coelho έδειξε για άλλη μια φορά το συγγραφικό του ταλέντο και εξέπληξε τους αναγνώστες του. Η κατάσκοπος αποτελεί αναμφίβολα μια από της μεγαλύτερες επιτυχίες του και το μεγαλείο της είναι ανάλογο της φήμης του παγκοσμίως αναγνωρισμένου συγγραφέα.

 

Επιμέλεια άρθρου.: Λόγγου Χριστίνα.

Σχολιάστε

Top