«Βασιλικός, ο βασιλιάς της διατροφής μας!»

τγφθξ

Με καταγωγή από την Ασία , ή ποιο συγκεκριμένα την Ινδία κατά άλλους, ο Βασιλικός είναι ίσως το διασημότερο αρωματικό βότανο της ελληνικής κουζίνας! Είναι από τα λίγα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις περισσότερες μεσογειακές παραδόσεις και επιβίωσαν μέχρι και σήμερα.

Δεν φέρει αδίκως τον τίτλο του Βασιλέα, αφού πέρα από νοστιμιά και φρεσκάδα στις μακαρονάδες, προσφέρει ικανοποιητικά μεγάλες ποσότητες βιταμινών και  αντιοξειδωτικών και αποτελεί δυνατό αντιβιοτικό φάρμακο.

Είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α ,που λειτουργεί ως λιποδιαλυτής στο σώμα μας  βιταμίνες Β6,C ,K414 κ.ά. Καθαρίζει τις αρτηρίες από την χοληστερόλη, είναι ωφέλιμος για την αντιμετώπιση πονοκεφάλων, βήχα ,αλλά και παθήσεις των νεφρών και βελτιώνει τι ανοσοποιητικό μας σύστημα καταπολεμώντας τις λοιμώξεις. Μελέτες έδειξαν πως μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και το οίδημα έως και 73%, περίπου 24 ώρες μετά τη θεραπεία

Είναι ισχυρό ελιξίριο αντιγήρανσης και μπορεί να καταναλωθεί διαλυμένος μέσα σε ζεστό νερό , σε συνδυασμό με άλλα βότανα ή και με μέλι. 

 

Πηγές.: 

v http://www.medinova.gr

v http://www.stoxos.gr

v http://www.foodbites.eu

 

Σημείωση.:  Πριν από οποιαδήποτε χρήση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η υπερβολική δοσολογία βλάπτει τον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Σχολιάστε

Top