“ADAPTION FILM FESTIVAL”

adap film fest

Το Adaptation Film Festival, είναι ένα νέο φεστιβάλ για τον κινηματογράφο που πραγματοποιείται στην Αθήνα και το συνδιοργανώνουν η MoovieReel και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων . Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες που αποτελούν μεταφορές λογοτεχνικών ή θεατρικών έργων, καθώς και graphic novels. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2017 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο (Λεωφ. Συγγρού 106, μετρό Συγγρού – Φιξ).

Η αυλαία του 1ου Adaptation Film Festival, θα ανοίξει την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με την πανελλήνια πρεμιέρα της -υποψήφιας για 3 Goya- ταινίας του Αγκούστι Βιλαρόνγκα, «Ο Βασιλιάς της Αβάνας / El Rey de la Habana», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο best-seller του Πέντρο Χούαν Γκουτιέρες, τον οποίο τα διεθνή μέσα έχουν χαρακτηρίσει ως «κουβανό απόγονο του Τσαρλς Μπουκόβσκι».

Ακόμα την πρεμιέρα της στο Adaptation Film Festival θα κάνει και η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν «Βερολίνο, Αντίο / Tschick», μεταφορά του best-seller του Βόλφγκανγκ Χέρντορφ, «Βερολίνο, γεια» (Εκδόσεις Κριτική).

Το Φεστιβάλ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα λογοτεχνικών ειδών. Από το αστυνομικό θρίλερ (Η Σιωπή των Δέντρων / The Treatment), στο αποκαλυπτικό, υποψήφιο για Goya, animation «Ψυχοναύτες, τα Ξεχασμένα Παιδιά / Psiconautas, los niños olvidados» και από εκεί στη μεταφορά του Broadway θεατρικού έργου «Ταιριάζει; / Match» του Στίβεν Μπέλμπερ (με τον Πάτρικ Στούαρτ σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τη νέα μεταφορά του διηγήματος της Μαργκερίτ Ντιράς «Δέκα Και Μισή Καλοκαίρι Βράδυ» με τίτλο «Η Καταιγίδα Μέσα της / The Storm Inside» (το διήγημα έχει μεταφερθεί και παλαιότερα στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασσέν με τους Μελίνα Μερκούρη, Πήτερ Φίντς και Ρόμι Σνάιντερ).

Παράλληλα με το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις. Έτσι, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο θα γίνει παρουσίαση του έργου του Πέντρο Χουάν Γκουτιέρες, σεμινάριο δημιουργικής γραφής με ελεύθερη είσοδο. Ακόμη, στο πλαίσιο της δράσης «Petit Plan – Κινηματογράφος για εφήβους» θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο για Λύκεια της Αττικής οι ταινίες: «Βικτώρια» (μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του νομπελίστα Knut Hamsun), «Είμαι η Νοτζούμ: 10 Ετών και Διαζευγμένη» (βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα) και «Εγκρίνεται η Υιοθεσία» (βασισμένη στο comic album, Couleur de peau: miel).

INFO:
Για το πλήρες πρόγραμμα προβολών του Adaptation Film Festival, καθώς και για τις εκδηλώσεις που το πλαισιώνουν, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.adaptationfestival.gr

 

Επιμέλεια Άρθρου.: Ατματζίδου Αλεξάνδρα.

Σχολιάστε

Top