Γιατί μόνο τις γιορτές;

αρχείο λήψης

Σε λιγότερο από 15 μέρες είναι Χριστούγεννα! Το γιορτινό πνεύμα έχει εγκατασταθεί πλέον για τα καλά στην-προσωρινή- καθημερινότητα μας.  Οι χίλιες και μία ευχές ξεπηδάνε από το στόμα όλων, χωρίς μέτρο, και συνοδευόμενες από ένα χαμόγελο, μία αγκαλιά, ένα φιλί. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναθερμαίνονται τις γιορτές. Ίσως θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι περίοδοι των γιορτών ευχαριστούν τους ανθρώπους όπως ένα ωραίο κόκαλο έναν σκύλο.

Και εδώ έρχεται το ερώτημα. Γιατί μόνο τις γιορτές;
Γιατί οι άνθρωποι να εύχονται, να χαίρονται, να γελάνε και να αγαπάνε μόνο τις γιορτές; Δεν θα μπορούσαν να απολαμβάνουν την ζωή τους και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου; Δεν θα ήταν όμορφο να βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να αγαπάνε, να εύχονται ευτυχία, ευημερία, αγάπη και ειρήνη στον κόσμο κάθε μέρα; Φαίνεται ότι οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει το γεγονός ότι η ζωή τους είναι ένα δώρο.

Εσύ. Εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο. Ευχαριστείς που ξυπνάς κάθε πρωί; Που έχεις φίλους, οικογένεια, ένα ζεστό σπίτι και αγάπη να σε περιτριγυρίζει; Που έχεις οξυγόνο να αναπνέεις; Που ζεις; 

Ίσως θα έπρεπε όλοι μας να εκτιμάμε λίγο περισσότερο την ζωή μας, και να ευχόμαστε κάθε μέρα όλες τις ευχές που λέμε μαζεμένες τις γιορτές.

 

Άρθρο: Θεολόγη Μαρίνα

Σχολιάστε

Top