Συνέντευξη με τον διευθυντή του Γυμνασίου Πυθαγορείου Μανώλη Γιοκαρίνη

IMG_20170124_122557

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 οι δημοσιογράφοι του περιοδικού Μαθηματομουρμούρα έκαναν μία συνέντευξη με τον διευθυντή  του Γυμνασίου Πυθαγορείου Μανώλη Γιοκαρίνη. Οι ερωτήσεις που απαντήθηκαν στην συνέντευξη αυτή ήταν οι εξής

Ερ: Από πότε Βρίσκεστε στο σχολείο μας;

Απ: Από το 1996

Ερ: Χαίρεστε που εργάζεστε στο σχολείο μας;

Απ: Ναι, είναι μία δουλειά που μου αρέσει

Ερ: Τι θετικά βλέπεται στους μαθητές της φετινής χρονιάς;

Απ: Χμμμ…(χαμόγελα και γέλια) Προβληματίζομαι! Θα πω μόνο ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα.(γέλια)

Ερ: Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στα επεισόδια τα οποία έγιναν την φετινή χρονιά;

Απ: Ότι πρέπει να ανεχόμαστε τη διαφορετικότητα των άλλων, να μην προκαλούμε και να προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα μας με τον διάλογο και όχι με τις χειρονομικότητες .

Ερ: Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των μαθητών που κάνουν τα επεισόδια?

Απ: Κοιτάξτε όπως έχουμε πει από την αρχή, τιμωρούνται οι μαθητές που λύνουν τα προβλήματα τους με αυτόν τον τρόπο. Εφαρμόζουμε με ελαστικότητα το μέτρο ωριαίων αποβολών και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να χρησιμοποιήσουμε αυστηρότερα μέτρα.

Ερ: Ποιες είναι οι σχέσεις μεταξύ καθηγητών και γονέων;

Απ: Δεν είναι «άσπρο μαύρο». Με κάποιους γονείς είναι πολύ καλές με κάποιους άλλους όχι όσο θα προτιμούσαμε. Καλές είναι και οι σχέσεις με τον σύλλογο των γονέων και κηδεμόνων.

Ερ: Θα θέλατε να πείτε κάτι στους γονείς που θα δουν αυτήν την συνέντευξη;

Απ: Ότι θέλουμε μεγαλύτερη συνεργασία να ξέρουν ότι πασχίζουμε για το καλό των παιδιών, μια πιο τακτική επαφή βοηθάει στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.

Ερ: Πως νιώθετε για τα διάφορα project που πραγματοποιούνται φέτος στο σχολείο μας και σας αρέσει που υπάρχουν πολλοί μαθητές και ασχολούνται με αυτά;

Απ: Βεβαίως! Πιστεύω πως στο μέλλον τα σχολεία θα γίνουν πιο συνεργατικά και με περισσότερες τέτοιες δραστηριότητες. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για την συνέχιση και υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών.

 

Σχολιάστε

Top