Κάθε χρόνο με το ίδιο πρόβλημα: Διάβασε ο μπροστινός μου φέτος?

Κάθε χρόνο με το ίδιο πρόβλημα: Διάβασε ο μπροστινός μου φέτος?

Αυτό είναι ένα πρόβλημα στο οποίο πολλοί μαθητές βασίζονται να περάσουν την τάξη όχι πάντα με τον καλύτερο βαθμό αλλά ίσα-ίσα. Λοιπόν, αυτό (εννοείτε) είναι ένα σοβαρό πρόβλημα διότι αν θέλεις να περάσεις κάπου που να μπορείς να δουλέψεις να φροντίσεις την οικογένεια σου. »Ζορίσου τώρα έτσι ώστε να μην ζορίζεσαι μετά». Γιατί αν δεν προσέχεις τώρα όταν μεγαλώσεις δεν θα ξέρεις τι να κάνεις δηλαδή να μην μπορείς να υπολογίσεις τους λογαριασμούς να μην ξέρεις να αποθηκεύεις τα χρήματα σου και άλλα. Θέλω να καταλήξω πως όσο δύσκολο  κι αν φαίνεται κάπου μέσα σου ξέρεις πως όλο το “ζόρι” αυτό θα σε ωφελήσει στο προσεχές μέλλον. Επίσης  πάντα υπάρχουν σε ένα σχολείο πολλοί που αποκαλούν αρκετά παιδιά “φυτά’.

1 ον: Ίσως στο προσεχές μέλλον θα δουλεύεις για ένα από αυτό οπότε δεν είναι σωστό να τα κοροϊδεύεις .

2 ον: “Φυτό” δεν είναι κάποιος που διαβάζει είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για τα μαθήματά του  αλλά και ως προς τις υποχρεώσεις που έχει και στην εξωσχολική του ζωή.

3 ον: Αν τα συνοψίσουμε όλα αυτά θα συμπεράνουμε πως το έργο του σχολείου είναι θαυματουργικό, διότι χάρις αυτό διαμορφώνεις τον χαρακτήρα σου ως προς την δουλεία σου αλλά και ως τι άνθρωπος θα γίνεις όταν μεγαλώσεις , επίσης πολλές φορές θα ανωροτιέσε σε τι θα μου χρειαστούν τα αρχαία? Κι όμως ! Δεν είπε κανείς πως είναι απαραίτητο να τα μιλάς αλλά πρέπει να ξέρεις την ιστορία του πολιτισμού σου .

Σχολιάστε

Top