ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑimage

Θα σας παρουσιάσουμε πώς περάσαμε στο ταξίδι που πραγματοποιήσαμε στη Γαλλία, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με το σχολείο.

Όταν φτάσαμε τη Δευτέρα, πήγαμε στον Σηκουάνα για κρουαζιέρα. Είδαμε τον πύργο του Άιφελ ,το αντίγραφο του αγάλματος της ελευθερίας, αρκετά γεφύρια και την notre Dame.

Την Τρίτη, επισκεφτήκαμε το σχολειό Boursault, την όπερα, το μουσείο αρωμάτων και το μουσείο orce  και μετά δειπνήσαμε σε ένα ιταλικό εστιατόριο. Το βράδυ τελειώνοντας το νυχτερινό μας μπάνιο, ακολούθησε μια συνάντηση παιχνιδιού στο δωμάτιο μας, με άλλα παιδιά.

Την Τετάρτη, μετά από ένα αξέχαστο βράδυ, ξαναπήγαμε στο σχολείο και αργότερα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τον πύργο του Eifel. Μετά, πήγαμε στο φημισμένο Λούβρο. Στον εσπερινό, κατευθυνθήκαμε μετά από περπάτημα περίπου 40 λεπτών, στο μουσείο σύγχρονης τέχνης [Pompidou].

Την Πέμπτη, αρχικά πήγαμε στο  σχολείο για να παρουσιάσουμε τους παραδοσιακούς χορούς (συρτό Μακεδονίας, τον τσάμικο, το ικαριώτικο, το αργό χασάπικο και το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας). Το μεσημέρι πήγαμε στο  μουσείο  φυσικής  ιστορία, μετά στην  Μονμάρτη και το απόγευμα ξανά στο σχολείο, για βραδιά κρέπας. Τα συναισθήματα μας ήταν ανάμεικτα, αλλά πιο πολύ προς την λύπη, που βαδίζαμε στο τελευταίο μας βράδυ στο Παρίσι.

Την τελευταία μέρα το  πρωί,  ήμασταν  πολύ  λυπημένοι, διότι ξέραμε ότι σε λίγες  ώρες θα  αναχωρούσαμε για την Ελλάδα! Κάναμε την τελευταία μας βόλτα στους μοναδικούς  δρόμους του Παρισιού. Τελικά, φτάνοντας στο γαλλικό αεροδρόμιο έλεγε ο καθένας τι θα ήθελε να φάει σαν φαγητό υποδοχής στην Ελλάδα και όλοι είπαν το ΣΟΥΒΛΑΚΙ!!!

 

Βασίλης Δρυς (Ε2)

Νικόλας Κοτσιώλης (Ε2)

Βασίλης Μπαρμπαγιάννης (Ε2)

Αλέξανδρος Σαντοριναίος (Ε2)

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top