ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Δημιουργήθηκε απο την ομάδα e-mail

Συγγραφική ομάδα: Κοινωνικά δίκτυα

Επιμέλεια συννεφόλεξου: Συγγραφική ομάδα e-mail

Φώτης       

 Μια μέρα που κατέβασα ένα παιχνίδι που μου άρεσε είχε κάποιο πρόβλημα και έτσι το απεγκατέστησα μετά που το ξανά εγκατέστησα η οθόνη μαύρισε και όταν άνοιξε η επιφάνεια εργασίας είχε γεμίσει με εικονίδια.

Ορφέας

 Όλα ξεκίνησαν μια μέρα που έπαιζα στον υπολογιστή. Ξαφνικά, στην οθόνη μου βγήκε ένα μήνυμα που μου έλεγε αν θέλω να παίξω ένα παιχνίδι με cowboyδες. Αποφάσισα να παίξω λίγο αλλά, μου άρεσε και ήθελα να παίξω κι άλλο. Αλλά την επόμενη μέρα όταν ήρθε ο λογαριασμός ήταν πολύ ακριβός έτσι κατάλαβα πως το παιχνίδι μου χρέωνε τα λεπτά που έπαιζα. 

Ευρυδίκη. 

      Έγραψα αυτό το μήνυμα γιατί  πέρσι έπεσα θύμα από κάποια παιδιά τα οποία δεν τρομάζουν ψυχολογικά μόνο εμένα, αλλά και όλα τα παιδιά τα οποία έχουν επαφή με το ιντερνετ χωρίς προστασία..Πριν 2 δυο χρόνια  έπαιζα ένα παιχνίδι το οποίο το ξέρουν αρκετά νέα  αλλά και μεγάλα παιδιά, το λεγόμενο ( the Sims 3) αλλά όχι μόνο στο 3 και τις προηγούμενες εκδόσεις όπως (πχ the Sims 2 ) η (the Sims 1) . Τα συγκεκριμένα παιχνίδια ξέρω πολλούς και πολλές που τα παίζουν. Μπορεί να μην τρομάξουν όλοι όσοι δουν το video αυτό που είδα και εγώ πρόπερσι, αλλά μόνο που θα το ακούσουν πιστεύω ότι θα τρομάξουν έστω και λίγο.

  Καθώς έψαχνα να βρω εάν υπάρχει καμία ενημέρωση είδα αυτό το βίντεο το όποιο είχε κάτι λουλούδια σαν εικόνα και εγώ το εκτέλεσα ώστε να δω τι βίντεο είναι. Το περιεχόμενο του βίντεο είναι πολύ μα πάρα πολύ κακή έχει γεγονότα τα οποία δεν συμβαίνουν σήμερα ούτε στο Sims αλλά ούτε στην πραγματικότητα. Κάποια παιδιά έχουν εκτελέσει ένα πρόγραμμα το οποίο μπορούν να δημοσιεύσουν η να αλλάξουν ένα βίντεο η μια εικόνα να την επεξεργαστούν. Αυτούς τους λέμε (haker) το κάνουν μόνο για τρομάξουν τα παιδιά κάποιες φορές η ακόμα να μπαίνουν σε διάφορα προφίλ (πχ face book κα ) μπορεί να είναι περίεργη δουλειά αλλά είναι δουλειά. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας εμείς μιλάμε μόνο για  αυτούς που κάνουν παιδιά να στεναχωρούν και να απορήσουν το αν γίνεται αυτό που είδαν η όχι δεν γίνεται.

     Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΧΑΚΕΡ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟΝ Η/Υ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ. ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΩΣ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ,ΤΟ ΤΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ FΑCEBOOK ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΕ.

 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

1.  ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
2.  ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ
3. ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΛΕΜΕ
4. ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
5. ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ
6. ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
7.  ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΌ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΟΗΘΕΙΑ (ΜΑΜΑ, ΜΠΑΜΠΑ , ΑΔΕΡΦΗ-Ο.
8. ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ Οικογενειακές Φωτογραφίες
9. ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ
10. Θα είμαι ένας καλός επισκέπτης στο ιντερνετ .διαδίκτυο και δε θα κάνω τίποτα που είναι ενάντια στο νόμο.

 

Σχολιάστε

Top