Ρεπορτάζ στο Αστεροσκοπείο και το Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

2.1

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, οι δαιμόνιοι ρεπόρτερς της Β΄ Τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Συκεών, με συνοδούς τους υπεύθυνους καθηγητές κ.κ. Μαρία Σαπράκα και Τάσο Εφραιμίδη, επισκέφθηκαν το Αστεροσκοπείο και τον Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η αποχώρηση ορίστηκε κατά τη λήξη της πρώτης διδακτικής ώρας (9.00), έτσι ώστε να είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας, στις 10:00, στο Αστεροσκοπείο. Η μετακίνησή μας έγινε μέσω της Αστικής Συγκοινωνίας και φθάσαμε λίγα λεπτά πριν τις 10 π.μ. Αφού ξεναγηθήκαμε στο χώρο του Αστεροσκοπείου, ενημερωθήκαμε για τη χρησιμότητα και την ιστορία του, ενώ είχαμε και την ευκαιρία να κοιτάξουμε από το Τηλεσκόπιο. Ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις μας για το Αστεροσκοπείο και το Τηλεσκόπιο.

Έπειτα, κατευθυνθήκαμε προς τον Σεισμολογικό Σταθμό, όπου μας υποδέχθηκε ο κύριος Οδυσσέας Γαλάνης, σεισμολόγος, και μας ενημέρωσε αφενός για την ιστορία και τη λειτουργία του Σταθμού και, αφετέρου, για τη σεισμική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τη σεισμική Δραστηριότητα ζωντανά από τους σεισμογράφους και να παρακολουθήσουμε βίντεο σχετικά με τη γέννηση και τη «ζωή» των σεισμών, ενώ ενημερωθήκαμε και για την αντισεισμική προστασία.      (Για την αντισεισμική προστασία μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Ο.Α.Σ.Π. http://www.oasp.gr/)

 Οι Υπεύθυνοι Καθηγητές:

  1. Μαρία Σαπράκα (ΠΕ02)
  2. Τάσος Εφραιμίδης (ΠΕ04.01)

Οι Ρεπόρτερς:

Β1

  1. Αθανασιάδου Μαρία
  2. Ανδρεάδου Αναστασία
  3. Βούρδα Ελευθερία-Μαρία
  4. Γιαβάση Στυλιανή
  5. Γρηγοριάδης Νεόφυτος
  6. Δελτσίδης Νικόλαος
  7. Διαμαντακίδης Διαμαντής
  8. Ζαχαρής Ραφαήλ-Νικόλαος

Β2

  1. Θάνογλου Ιωάννης
  2. Θωίδης Χαράλαμπος
  3. Ιατρόπουλος Πολυχρόνης
  4. Ιωάννου Αθανασία
  5. Καζαντζίδου Στυλιανή
  6. Καλαθάρη Αργυρώ
  7. Καλαϊτζής Κυριάκος
  8. Καλλίνη Δήμητρα-Πελαγία
  9. Κανέλλης Αδαμάντιος
  10. Κιρμιτσάκη Νικολέτα
  11. Κόκορη Μαρία
  12. Κορσαββίδης Δημήτριος
  13. Κουκουτζέλας Θεμιστοκλής
  14. Κουτσουπιάς Δημήτριος

Β6

  1. Ατσικπάση Χρυσούλα
  2. Βελισσαροπούλου Άννα
  3. Κιουρκτσή Ευανθία
  4. Σμέη Ευφροσύνη

Σχολιάστε

Top