Τετραήμερη Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Κέρκυρα

Από την Πέμπτη 30-03-2017 έως και την Κυριακή 02-04-2017, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄ Τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Συκεών πραγματοποίησαν τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κέρκυρα.

Κατά την εκδρομή, επισκεφθήκαμε την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ Α.Ε.) Κέρκυρας, στα πλαίσια του δημοσιογραφικού μας προγράμματος, όπου και ενημερωθήκαμε για την ιστορία και τη λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού και Τηλεοπτικού Στούντιο της ΕΡΤ στην Κέρκυρα.

1

2345

Επίσης, επισκεφθήκαμε το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας.

6.1

Ιστορία

Σήμερα, στα Ανάκτορα των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου στεγάζεται το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας.

Ιδρύθηκε το 1928, ως Μουσείο Σινοϊαπωνικής Τέχνης, με αφορμή τη δωρεά της σινοϊαπωνικής συλλογής του Γρηγορίου Μάνου. Έκτοτε, το Μουσείο λειτούργησε ως πόλος έλξης, προσελκύοντας και πολλές άλλες δωρεές, με αποτέλεσμα να περιλαμβάνει περίπου 15.000 αντικείμενα ασιατικής τέχνης από ιδιωτικές συλλογές και δωρεές μεμονωμένων αντικειμένων. Ιδιαίτερα η δωρεά Χατζηβασιλείου το 1973 με την προσθήκη 400 έργων από την Ινδία, το Πακιστάν, το Θιβέτ, το Σιάμ και την Νοτιανατολική Ασία, άλλαξε τον αυστηρά σινοϊαπωνικό χαρακτήρα του Μουσείου και οδήγησε στη μετονομασία του σε Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Σήμερα, το Μουσείο έχει παγκόσμα αναγνωρισιμότητα, με αποτέλεσμα σπάνια έργα των συλλογών του να παρουσιάζονται σε διεθνείς εκθέσεις. Η πιο πρόσφατη πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο, στο “Tokyo Metropolitan Edo – Tokyo Museum” το καλοκαίρι του 2009.

Συλλογές που επισκεφθήκαμε

  • Συλλογή Κινεζικής Τέχνης
  • Συλλογή Ιαπωνικής Τέχνης
  • Συλλογή Τέχνης της Ν.Α. Ασίας
  • Συλλογή Τέχνης της Κεντρικής Ασίας

Ακόμα, επισκεφθήκαμε το Μουσείο Αχίλλειο:

9

Το Ανάκτορο της Αυτοκράτειρας της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ (Σίσυ) και, μετέπειτα, του Κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμου Β’, βρίσκεται στο ορεινό χωριό Γαστούρι, δέκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας. Εκείνη το έκτισε για να έρχεται και να ξεχνάει τον πόνο της, εκείνος το αγόρασε μετά το θάνατό της, αλλά ο πόλεμος, που ο ίδιος κήρυξε, δεν τον άφησε να το χαρεί.

Κατά τον Α’ αλλά και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Ανάκτορο καταλήφθηκε, χρησιμοποιήθηκε για άλλους σκοπούς και, δυστυχώς, λεηλατήθηκε. Μετά από πολυετείς εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης, το Ανάκτορο έχει ανακτήσει την παλιά του αίγλη.

Επίσης περπατήσαμε στην Παλαιοκαστρίτσα, και θαυμάσαμε τα καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους.

7.17.2

Τέλος, περιηγηθήκαμε στο κέντρο της Κέρκυρας, την πανέμορφη πλατεία Σπιανάδα, καθώς και στο φρούριο που δεσπόζει αρχοντικά.

7.310

Σχολιάστε

Top