ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΏΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΠΙΔΙΑ

vou

Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού πιστεύει πως πρέπει να αποκλείουμε τα λιπίδια (λίπη) από την διατροφή μας γιατί είναι περιέχουν πολλές θερμίδες. Όπως μάθαμε στο μάθημα της οικιακής οικονομίας,αυτό δεν ισχύει . Τα λιπίδια χωρίζονται σε   δύο κατηγορίες,τα λιπαρά οξέα και την χοληστερίνη.

o-3-lipara-oxea-kai-revmatoeidis-arthritida

 

 

Τα λιπαρά οξέα χωρίζονται και πάλι σε κατηγορίες,τα κορεσμένα όπως το κρέας,τα γαλακτοκομικά προϊόντα  και σε ακόρεστα όπως το ελαιόλαδο,τα σπορέλαια και τα λίπη ψαριών.

meat_610

 

Η χοληστερίνη αποτελεί βασικό συστατικό των κυττάρων και του αίματος και ο οργανισμός μας την προσλαμβάνει μόνο από τις ζωικές τροφές,αλλά την παράγει και ο ίδιος ο οργανισμός.

Ουσιαστικά ο οργανισμός μας δεν χρειάζεται το λίπος της τροφής γιατί μπορεί να συνθέσει και μόνος του όλα τα λιπαρά οξέα,εκτός από δύο: το λινελαϊκό οξύ και το λινολενικό οξύ,τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στα φυτικά τρόφιμα.

 

 

 

Άρα είναι πολύ σημαντικό να μην παραλείπουμε  κανένα από τα θρεπτικά συστατικά,αλλά να καταναλώνουμε ποικιλία τροφίμων όλων των κατηγοριών και να τρεφόμαστε με σύνεση και μέτρο.

 

 

Αργυροπλίδου Δήμητρα Β3

Σχολιάστε

Top