Λικερ Φράουλα

Λικερ Φράουλα

Υλικά:

 

  • 1 κουπάκι φράουλες ώριμες αλλά όχι λιωμένες
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • Τσίπουρο ή βότκα

 

 

Εκτέλεση:

 

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες, αφαιρούμε   τα κοτσάνια και τυχόν χαλασμένα μέρη.

Τοποθετούμε τις φράουλες σε ένα βάζο του κιλού και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τσίπουρο ή βότκα μέχρι να σκεπαστούν οι φράουλες και κλείνουμε το βάζο.

Αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για 40 μέρες ανακινώντας το κάθε 5-6 μέρες για να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει κατόπιν, σουρώνουμε το λικέρ μας και το βάζουμε στο μπουκάλι που θα αποθηκεύσουμε.

 

 

 

Βάσω Σκόνδρα!!!

Σχολιάστε

Top