Συνέντευξη από τον συγγραφέα Παπαϊωάννου Θοδωρή!

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Φεβ• 28•17

16938518_10208772910622084_298329132348466336_n

 

Τα Χρυσά Μολύβια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου επικοινώνησαν και πήραν συνέντευξη από τον συγγραφέα Θοδωρή Παπαϊωάννου. Αρχικά, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, οι μαθητές απηύθυναν τις ερωτήσεις τους και στη συνέχεια ακολούθησε μία όμορφη συζήτηση. Ακολουθούν οι ερωταπαντήσεις:

1)      Πόσο χρονών είστε;

Είμαι 50 χρονών.

2)      Πού μένετε;

Μένω στην Έδεσσα.

3)      Πού γεννηθήκατε;

Γεννήθηκα στη Γερμανία.

4)      Τι δουλειά κάνετε;

Κάνω την καλύτερη δουλειά του κόσμου, είμαι δάσκαλος. Τη φετινή σχολική χρονιά εργάζομαι σε ένα διαφορετικό σχολείο, όπου έρχονται μαθητές και τους μιλάω για το περιβάλλον. Εργάζομαι στο ΚΠΕ Έδεσσας.

5)      Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα;

Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το πορτοκαλί.

6)      Έχετε δική σας οικογένεια;

Ναι, είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά, τον Ορέστη και την Κατερίνα. Ο Ορέστης σπούδασε μουσική και η Κατερίνα δίνει φέτος πανελλήνιες.

7)      Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο;

Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το απαντήσω, γιατί είναι πάρα πολλά τα βιβλία που αγαπώ. Ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο από τα παιδικά μου χρόνια είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

8)      Πότε γράψατε το βιβλίο «Τα αστέρια της Ευρώπης»;

Το έγραψα το 2012, αλλά εκδόθηκε το 2014.

9)      Πού ήσαστε όταν γράψατε το βιβλίο;

Ένα μεγάλο κομμάτι του γράφτηκε στην Χαλκιδική, εκεί που είναι το χωριό του πατέρα μου. Το περισσότερο όμως, γράφτηκε εδώ στην Έδεσσα, στο σπίτι μου, στο γραφείο μου.

10)   Με ποια αφορμή γράψατε αυτό το βιβλίο;

Μμμ… αυτό είναι μια πολύ ωραία ιστορία. Υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγεται Teachers4Europe, δηλαδή οι δάσκαλοι για την Ευρώπη. Συμμετείχα κι εγώ σε αυτό το πρόγραμμα. Όταν ολοκληρώθηκε, μας πήγανε στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο. Εκεί, λοιπόν, συζητώντας με κάποιους συναδέλφους και με τον υπεύθυνο του προγράμματος μου ήρθε η ιδέα για αυτό το  παραμύθι.

Μπορείτε να δείτε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα που απηύθυνε ο συγγραφέας προς τα Χρυσά Μολύβια της Θάσου στη διεύθυνση που ακολουθεί.

Κύριε Παπαϊωάννου, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το χρόνο που μας αφιερώσατε και πάνω απ’ όλα για την καλή σας διάθεση!!!!

 

 

Σχολιάστε

Top