Διαδραστικό Εργαλείο για τον Σχολικό Εκφοβισμό από το Χαμόγελο του Παιδιού

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Μάι• 02•17

Οι μαθητές Μ. και Α. από τα Χρυσά Μολύβια της Θάσου παρακολούθησαν ορισμένα βίντεο από ένα διαδραστικό εργαλείο που δημιούργησε το Χαμόγελο του Παιδιού. Επειδή τους άρεσε πολύ, σας το περιγρά-φουν με λίγα λόγια και σας το προτείνουν ανεπιφύλακτα.

Τι είναι όμως το Χαμόγελο του Παιδιού;

Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ένας εθελοντι-κός οργανισμός. Υπάρχουν δηλαδή πολλοί άνθρωποι που βοηθάνε παιδιά που έχουν ανάγκη και δεν πληρώνονται γι’ αυτό. Θέλουν να προσφέ-ρουν βοήθεια και υποστήριξη. Νοιάζονται για τα παιδιά.

IMG_20170327_105807 IMG_20170327_105815

Την ιδέα για τη δημιουργία του οργανισμού αυτού είχε ο μικρός Ανδρέας Γιαννόπουλος. Για τη ζωή του μπορείτε να μάθετε, αν επισκεφτείτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://www.hamogelo.gr/gr/el/andreas/

andreas-3

 

Διαδραστικό εργαλείο – Ενημερώνομαι για τον σχολικό εκφοβισμό μέσα από βίντεο

Το Χαμόγελο του Παιδιού δημιούργησε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν ορισμένα βίντεο και να ενημερωθούν πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού.. Το εργαλείο αυτό είναι πάρα πολύ χρήσιμο, καθώς οι μαθητές όχι μόνο μαθαίνουν την ιστορία παιδιών που είναι θύματα, αλλά βλέπουν και την ιστορία από τις πλευρές τόσο του θύματος και του δράστη, όσο και των παρατηρητών.

Αν θέλετε κι εσείς να παρακολουθήσετε τα βίντεο, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα που ακολουθεί:              http://www.onevibefilms.com/bullying/greek/

Η Μ. και ο Α. παρακολούθησαν την ιστορία του Φίλιππου, ενός αγοριού που έπεσε θύμα σωματικής και λεκτικής βίας και σας την παρουσιάζουν στη συνέχεια:

Ο Φίλιππος είναι το θύμα της ιστορίας. Είναι ένα παιδί που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο σχολείο. Μερικοί συμμαθητές του τον πειράζουν. Αυτός που τον ενοχλεί περισσότερο είναι ο Μπάμπης. Τον σπρώχνει, τον βαράει, του πετάει τα βιβλία του, τον βρέχει με νερό, του ρίχνει κάτω την τσάντα.

Ο Φίλιππος δεν λέει τίποτα στην οικογένειά του, γιατί έχουν κι άλλα προβλήματα και δεν θέλει να στενοχωρήσει τους γονείς του. Επίσης, ντρέπεται να το πει στους καθηγητές του.

Ο Μπάμπης είναι αγενής και απότομος. Συμπεριφέρεται άσχημα και χαίρεται που στενοχωρεί τον Φίλιππο. Μάλιστα, όταν λέει στον μπαμπά του τι κάνει στο σχολείο, ο μπαμπάς του του δίνει δίκιο και γελάει κι εκείνος.

Συχνά μπροστά στα περιστατικά υπάρχουν κι άλλοι μαθητές, οι παρατηρητές. Βλέπουν τι συμβαίνει και συνήθως δεν αντιδρούν. Εκτός από την Βικτωρία!!!! Η Βικτωρία είναι συμμαθήτρια του Φίλιππου, πηγαίνει να τον βοηθήσει και μιλάει στην καθηγήτριά τους.

Πώς νιώθει ο Φίλιππος;

Ο Φίλιππος συμπεριφέρεται αμήχανα, ντρέπεται να πει στους ενήλικες (γονείς και εκπαιδευτικούς) τι συμβαίνει πραγματικά. Φοβάται να μην το μάθει ο Μπάμπης και τον χτυπήσει ξανά.

Συμβουλές προς τον Φίλιππο:

Πήγαινε στους γονείς σου να εξηγήσεις τι συμβαίνει!!!

Δείξε στον Μπάμπη ότι δεν τον φοβάσαι!!!

Μην πηγαίνεις σε μέρη που μπορούν να σου κάνουν κακό!!!

Ζήτα βοήθεια από τους συμμαθητές σου!!!

IMG_20170325_144945

 

IMG_20170325_144839 IMG_20170325_144904

 

Σχολιάστε

Top