ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ!!!!

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Ιουν• 10•17

Τα Χρυσά Μολύβια της Θάσου πήραν συνέντευξη από την κυρία Cathelyne MiggelbRink, η οποία κατάγεται από την Ολλανδία.  Ήθελαν να μάθουν αν τα παιδιά που ζουν στην Ολλανδία παίζουν τα ίδια παιχνίδια με τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα. Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, καθώς ο ενθουσιασμός με τον οποίο μιλούσε η κ. Cathelyne κέντρισε το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών. Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης.

k

1)   Θα μας πείτε λίγα για τον εαυτό σας;

Πολύ ευχαρίστως. Είμαι η Κάτια και είμαι η μαμά της Ισμήνης, της συμμαθήτριάς σας από τη στ΄ τάξη. Κατάγομαι από την Ολλανδία, αλλά τα τελευταία χρόνια ζω στη Θάσο.

2)   Με ποια αφορμή ήρθατε και μετά μείνατε στην Ελλάδα;

Έχω σπουδάσει αρχαιολογία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου επισκέφτηκα την Ελλάδα και μου άρεσε πολύ. Στη συνέχεια γνώρισα τον σύζυγό μου που είναι Έλληνας και τώρα πια ζω  με την οικογένειά μου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θάσο.

3)   Θα μας πείτε λίγα λόγια για τη χώρα σας;

Η χώρα μας έχει πολλές παραλίες και ψηλούς λόφους από χώμα. Έχει πολλά τεχνητά κανάλια. Παντού βλέπεις νερό. Επίσης, έχει πολλούς μύλους. Το πιο γνωστό λουλούδι της χώρας μου είναι η τουλίπα. Η πρωτεύουσα της χώρας μου είναι το Άμστερνταμ.

4)   Τι το διαφορετικό έχει η χώρα σας από την Ελλάδα;

Η χώρα μου είναι πολύ πιο μικρή και είναι πυκνοκατοικημένη. Εδώ στην Ελλάδα ανάμεσα στα χωριά και τις πόλεις βλέπεις μεγάλες εκτάσεις χωρίς σπίτια. Σε εμάς όλες οι πόλεις είναι η μία χτισμένη δίπλα στην άλλη.

5)   Τι παιχνίδια παίζατε όταν ήσασταν μικρή;

Σας έφερα ένα πινακάκι με τα παιχνίδια που έπαιζα όταν ήμουν μικρή. Όπως βλέπετε σχεδόν όλα από τα παιχνίδια που σας έγραψα τα παίζετε κι εσείς. Εμείς κάνουμε πολύ συχνά πατινάζ στον πάγο, καθώς η χώρα μου είναι βόρεια και έχει πολύ κρύο.

kkk

 6)   Ποιο ήταν το δικό σας αγαπημένο παιχνίδι;

Το δικό μου αγαπημένο παιχνίδι ήταν το κρυφτό με την μπάλα, γιατί συνδύαζε και κρυφτό και κυνηγητό.

7)   Σήμερα στην Ολλανδία τα παιδιά παίζουν τα ίδια παιχνίδια με αυτά που παίζατε κι εσείς παλιά;

Δυστυχώς, όπως κι εδώ στην  Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια τα παιδιά παίζουν όλο και περισσότερο με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Έτσι, δεν βλέπουμε πολύ συχνά παιδιά να παίζουν τα παλιά παραδοσιακά παιχνίδια.

 

Η κ. Κάτια μας έγραψε και τα εξής συνθήματα:

Το παιχνίδι είναι χαρά.       Spelen is vReugde.

Το παιχνίδι είναι δικαίωμα.   Spelen is een Recht.

 

Οι μαθητές έφτιαξαν και χάρισαν στην κ. Κάτια μία τουλίπα για να την ευχαριστήσουν που επισκέφτηκε το Τμήμα Ένταξης.

mm

Σχολιάστε

Top