Με αθλητικό χρώμα…η πρώτη εκδρομή

20161003_123806

 

Της Αφροδίτης Γιακουμέλου και της Χαράς Κατσίκα

 

Πλούσια σε εμπειρίες και συναισθήματα ήταν η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου από το σχολείο μας στον πολυχώρο αθλητικών εγκαταστάσεων The Greeks, στον Αυλώνα Αττικής,, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Με σύμμαχο τον καιρό ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί με τους καθηγητές μας. Σε όλη την διαδρομή κάναμε φασαρία γελώντας και μιλώντας, όπως εξάλλου κάνουμε κάθε φορά που βρισκόμαστε με τους φίλους μας στο πούλμαν. Πλάκα είχε το γεγονός ότι το πρώτο πούλμαν χάθηκε στο δρόμο, καθώς ο οδηγός φαίνεται ότι μπερδεύτηκε για το πού έπρεπε να πάει.

Μόλις φτάσαμε στο Αθλητικό Κέντρο μας υποδέχτηκαν και μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις . Αξίζει, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι περιμέναμε από τους ανθρώπους του κέντρου να έχουν λίγη περισσότερη διάθεση.

Ο χώρος ήταν αρκετά μεγάλος με γήπεδα ποδοσφαίρου, βόλεϊ και τένις, τραπέζια του πινγκ πονγκ, τραμπολίνα και επιτραπέζια ποδοσφαιράκια.  Επίσης, στις κλειστές εγκαταστάσεις υπήρχε αίθουσα για χορό και πυγμαχία με σάκους του μποξ. Η καλύτερη και η πιο αστεία δραστηριότητα ήταν ένα παιχνίδι το όποιο παιζόταν με σανίδες δεμένες με σχοινιά: κάθε ομάδα έπρεπε να τερματίσει περπατώντας μαζί με τις σανίδες. Οι υπεύθυνοι του χώρου μάς εξήγησαν ότι υπήρχε οργανωμένο ιατρείο  με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να αντιμετωπιστεί οποιοσδήποτε τραυματισμός.  Στη συνέχεια μάς άφησαν ελεύθερους, με μια μικρή επίβλεψη, να κινηθούμε όπως επιθυμούμε και να επιλέξουμε εμείς τι αθλήματα θα θέλαμε να κάνουμε. Προκειμένου να αποφευχθούν παρεξηγήσεις μεταξύ μας για τη σειρά προτεραιότητας, έβαζαν οι ίδιοι μία τάξη.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε διάφορα αθλήματα, ενώ αρκετοί  από εμάς είχαν την δυνατότητα να προμηθευτούν κάτι από το κυλικείο, αλλά οι τιμές μας φάνηκαν αρκετά ακριβές.

Η ώρα πέρασε πολύ γρήγορα και ευχάριστα.  Λίγο μετά τις 12.30 συγκεντρωθήκαμε  στα λεωφορεία ώστε να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.  Στο γυρισμό είχαμε νέο γύρο γέλιων και πειραγμάτων , όπως εξάλλου κάνουμε κάθε φορά που δεν έχουμε μάθημα. Περιμένουμε πώς και πώς την επόμενη εκδρομή.

Σχολιάστε

Top