Λίγα λόγια για τα θετικά και τα αρνητικά του Διαδικτύου

index

Τα Πλεονεκτήματα του Διαδικτύου

Το διαδίκτυο ή αλλιώς ίντερνετ είναι το μεγαλύτερο μέσο μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας στην εποχή μας. Μας προσφέρει πλεονεκτήματα αλλά έχει και μειονεκτήματα.

Θα αναφερθούμε αρχικά στα θετικά του διαδικτύου. Ένα από αυτά είναι ότι μπορούμε να στέλνουμε μηνύματα. Ακόμη, έχουμε τη δυνατότητα να συνομιλούμε με ανθρώπους που βρίσκονται μακριά μας. Μας βοηθάει στα μαθήματά μας (δηλαδή στην  εκπαίδευσή μας). Μπορούμε να βρίσκουμε  ποικιλία από πληροφορίες, να διαλέγουμε ανάμεσα σε διάφορες ιστοσελίδες αυτό που θέλουμε και να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία αυτά για τον λόγο που θέλουμε.  Ακόμη, μπορούμε να κάνουμε πληρωμές χωρίς να περιμένουμε στις ουρές (της τράπεζας) μειώνοντας έτσι τις μετακινήσεις.

Μαρία Καραμουκτή

ΣΤ1  2017

 Εθισμός στο Διαδίκτυο

Ένα από τα μειονεκτήματα του διαδικτύου είναι ότι προκαλεί εθισμό. Ο εθισμός προκαλείται από την υπερβολική χρήση του διαδικτύου. Οι άνθρωποι που το παθαίνουν πιο συχνά είναι οι έφηβοι από 13-15 ετών επειδή είναι μια ηλικία όπου τα σημερινά παιδιά αφιερώνουν αρκετό χρόνο στο διαδίκτυο. Ο εθισμός μπορεί να προκαλέσει και άλλα προβλήματα  όπως επιθετικότητα, άγχος, συμπτώματα κατάθλιψης.

Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως facebook, twitter κ.τ.λ. είναι αυτές που έχουν κινδύνους για τους νεαρούς χρήστες της γιατί υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται τα παιδιά και κάνουν πολλές ερωτήσεις ώστε να μάθουν προσωπικά και οικογενειακά πράγματα.

Για να αποφύγεις τον εθισμό θα πρέπει να περιορίσεις το χρόνο χρήσης του διαδικτύου, να μην δέχεσαι e-mail από αγνώστους και να το χρησιμοποιείς περισσότερο για ενημέρωση και πληροφόρηση και λιγότερο για διασκέδαση γιατί ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μπορεί να παίζεις.

            

twitter

Twitter

facebook

Facebook

 

  Φιλιώ Λεβαντή

ΣΤ1  2017

Σχολιάστε

Top