Shaolin

5

Τι είναι το Shaolin

Το Shaolin Kung Fu , που ονομάζεται επίσης Shaolin Wushu ή Shaolin quan, είναι ένα από τα παλαιότερα, μεγαλύτερα και πιο διάσημα στυλ των Κινέζικων πολεμικών τεχνών. Συνδυάζει τον Βουδισμό του Ζεν και τις πολεμικές τέχνες. Ξεκίνησε και αναπτύχθηκε στον ναό Shaolin συγκεκριμένα στην επαρχία Χενάν της Κίνας κατά τη διάρκεια της ιστορίας του των 1500 ετών. Το όνομα Shaolin χρησιμοποιείται επίσης ως εμπορικό σήμα για τα αποκαλούμενα εξωτερικά στυλ του kung fu. Πολλά στυλ στη νότια και βόρεια Κίνα χρησιμοποιούν το όνομα Shaolin.

Το shaolin υποδέχεται ανθρώπους από κάθε ηλικία. Δηλαδή μπορεί κάποιος να αρχίσει από 2 ετών. Επίσης, το shaolin υποδέχεται και γυναίκες.

Η ίδρυση του Μοναστηριού

Σύμφωνα με το εγχειρίδιο «συνεχείς βιογραφίες των διαπρεπών μοναχών»  ένας διάσημος Ινδός μοναχός ήρθε στην Πρωτεύουσα της Βόρειας Δυναστείας Ουέϊ, τον 5ο αιώνα, διασχίζοντας το τεράστιο εμπόδιο της σειράς των βουνών των Ιμαλαΐων, διδάσκοντας το βουδικό δόγμα του μικρού οχήματος (Ο Ινδός μοναχός ονομαζόταν Φο Τουό που σημαίνει «Βουδικό Κεφάλι».

Σύμφωνα με τα αρχεία της πόλης ο μοναχός έφτασε στη Κίνα και δίδαξε το Βουδικό δόγμα του Μικρού Οχήματος 30 χρόνια, πριν επιτύχει τη Νιρβάνα. Ιδρύθηκε ένας ναός για να τιμηθεί η διδασκαλία του στο μέρος που πέρασε τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του, στην επαρχία Χενάν. Όπως αναφέρεται το Μοναστήρι του Νεαρού Δάσους χτίστηκε το 20ο έτος της εποχής Τάϊ Χο, γνωστής σαν «Η εποχή της Υπέρτατης Αρμονίας» της Βόρειας Δυναστείας Ουέϊ .

1

Το νέο μοναστήρι πήρε την ονομασία Σάο Λιν που σημαίνει  Δάσος των νεαρών δέντρων.

2

Εκπαίδευση Shaolin  

Οι Shaolin εκπαιδεύονται με σπάθες, ειδικές βεντάλιες, σπαθιά με ασπίδες , κ.α. Επίσης κάνουν επιδείξεις, για παράδειγμα όταν ένας άνθρωπος στηρίζεται σε 3 ή 4 ακόντια ή κάθονται για πολλή ώρα σε πολύ παράξενες στάσεις του σώματός τους .

 

3

4

5

Top