Εννέα κόλπα για το Word. Γράψτε με ευκολία στο Word και εντυπωσιάστε τους καθηγητές σας.

1)       Σελιδοποίηση: Αρκεί να πάτε στο «Διάταξη» & μετά στο «αριθμοί σελίδων».  Επιλέξτε την αρίθμηση, τη γραμματοσειρά  & σε ποιό μέρος της σελίδας θέλετε να είναι ο αριθμός.

2)      Εισαγωγή συμβόλων που δεν υπάρχουν στο πληκτρολόγιο: Αυτά τα προγραμματίζετε μόνοι σας.  Πηγαίνετε στο «Εισαγωγή»,  μετά στο «Σύμβολο» & μετά στο «περισσότερα σύμβολα». Πηγαίνετε στο « Υποσύνολο» & επιλέξτε το «Ελληνικά και κοπτικά». Βρίσκετε το σύμβολο που θέλετε & πατάτε «Αυτόματη Διόρθωση».  Πηγαίνετε στο «Αντικατάσταση» και γράψτε ποια πλήκτρα θέλετε να πατάτε & να εμφανίζεται το σύμβολο που επιλέξατε. Κάθε φορά που πατάτε τα πλήκτρα που επιλέξατε θα εμφανίζεται το σύμβολο.ιμ

3)      Άνω τελεία: Εκτός από τον παραπάνω τρόπο, μπορούμε να εμφανίσουμε την άνω τελεία (•) πατώντας Alt και μετά 0183.

4)      Εισαγωγικά: Εκτός από τα “” υπάρχουν & τα ελληνικά « ».  Για αυτά πατάμε AltGr  και μετά το σύμβολο για τα εισαγωγικά.

5)      Λεζάντες: Για αυτές πηγαίντε στην καρτέλα «Αναφορές», στην ομάδα «Λεζάντες» και μετά στο «Εισαγωγή Λεζάντας».  Πηγαίνετε στη λίστα «ετικέτα» και επιλέξτε την κατάλληλη ετικέτα για το αντικείμενο.  Αν δεν βρείτε την ετικέτα που θέλετε πατήστε το «Νέα ετικέτα» & πληκτρολογήστε την ετικέτα στο «Νέα ετικέτα».  Πατήστε ΟΚ & πληκτρολογήστετοκείμενο που θέλετε.

6)      Εκθέτης: Αρχικά επιλέξτε το κείμενο που θέλετε.  Πηγαίνετε στην Κεντρική Καρτέλα, μετά στη Γραμματοσειρά & επιλέξτε το «Εκθέτης».

7)      Δείκτης: Χρησιμοποιήστε την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιήσατε για τον Εκθέτη αλλά αυτή τη φορά πατήστε το «Διακριτή Διαγραφή»

8)      Άνω Κάτω τελεία: Απλά γυρίστε το πληκτρολόγιο στα Αγγλικά & πατήστε το πλήκτρο που πατάτε για τον τόνο.

9)      Διαλυτικά: Πατήστε Shift & μετά το πλήκτρο που πατάτε για τον τόνο.

Σοφιανός Βαρούτης

Σχολιάστε

Top