ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Τα μελλοντικά αυτοκίνητα-αεροπλάνα !!!

«AeroMobil 3.0»AEROMOBIL

Στον ουρανό της Σλοβακίας πέταξε το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο. Την πρώτη του δοκιμαστική πτήση, πραγματοποίησε το «AeroMobil 3.0», το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στο αεροδρόμιο Νίτρα της Σλοβακίας.

Το AeroMobil έχει τη δυνατότητα να κινείται τόσο στο δρόμο, ως απλό αυτοκίνητο, όσο και στους διαδρόμους προσγείωσης ως αεροπλάνο.  Με ένα πανίσχυρο κινητήρα, Rotax 912, το όχημα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα στον αέρα και τα 160 χλμ/ώρα στο έδαφος.

Ωστόσο, οι επίδοξοι αγοραστές εκτός από δίπλωμα οδήγησης πρέπει να διαθέτουν και άδεια πιλότου. Το όχημα που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Καινοτομίας της Αυστρίας και θα μπορεί να τροφοδοτείται με καύσιμο από κοινά βενζινάδικα, ενώ πιθανολογείται πως θα κοστίζει λιγότερο από ένα μικρό αεροπλάνο, αλλά προφανώς περισσότερο από ένα σπορ αυτοκίνητο.

Γενικά χαρακτηριστικά

Χωρητικότητα: δύο επιβάτες

Μήκος: 6 mAEROMOBIL1

Άνοιγμα φτερών: 8,32 m

Πλάτος: 2,24 m

Κενό βάρος: 600 kg

Μέγιστη ταχύτητα: 200 km / h

 

AEROMOBIL4«AeroMobil 4.0»

Το ιπτάμενο αυτό αυτοκίνητο είναι γεγονός και δέχεται ήδη παραγγελίες με ορίζοντα το 2020, οπότε αναμένονται οι πρώτες παραδώσεις στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν πάνω από 1.000.000.  Το «AeroMobil 4.0» είναι σλοβακικής καταγωγής, απαιτεί τρία λεπτά για να  «ανοίξει φτερά» και εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα εδάφους 160χλμ/ώρα και αέρος 345 χλμ/ώρα

 

Τα μελλοντικά αυτοκίνητα-υποβρύχια!!!

Πάρτε, λοιπόν μπουκάλες οξυγόνου, φακό, μαχαίρι, στολή, αναπνευστική συσκευή, μάσκα, βατραχοπέδιλα και φυσικά ψαροντούφεκο, παρκάρετε σε επιτρεπτό … βάθος και εξερευνήστε το βυθό.

Τα όσα αναφέρθηκαν δεν αποτελούν εικόνες του απώτερου μέλλοντος. Αντιθέτως, είναι μια άμεση πραγματικότητα, καθώς ήδη κυκλοφορεί το αυτοκίνητο που μετατρέπεται σε υποβρύχιο.sQuba_

Ειδικότερα, το όχημα έχει βασιστεί πάνω σε μια Lotus Elise, ενώ την όλη κατασκευή έχει αναλάβει μια εταιρεία, η οποία ειδικεύεται σε εξωπραγματικές κατασκευές: η Rinspeed.

Όποιος θα έχει στην κατοχή του το συγκεκριμένο μοντέλο θα μπορεί να κυκλοφορεί καθημερινά στους δρόμους.

Ταυτόχρονα θα μπορεί όποτε θέλει να μπαίνει και στη θάλασσα, όπου δεν θα επιπλέει απλά, αλλά θα βυθίζεται και σε μεγάλο βάθος.

 

Τα πιο περίεργα αυτοκίνητα στον κόσμο

ψαρ ψαρ1 ψαρ2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φεσσάρα Δήμητρα

Σχολιάστε

Top