Οδοιπορικό στο Ναύπλιο

P1040789

Στις 10 Μαϊου το σχολείο μας πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο.  Οι εντυπώσεις και οι εικόνες που αποκομίσαμε αποτέλεσαν την αφορμή για το κείμενο που ακολουθεί.  Ένα ταξίδι που σίγουρα δε θα ξεχάσουμε.

Κατεβήκαμε από το λεωφορείο. Είχαμε φτάσει πια στον προορισμό μας. Ο θαλασσινός αέρας, οι φωνές και η κλειστή θάλασσα χαρακτήριζαν τον τόπο αυτό. Ήταν το Ναύπλιο. Το Παλαμήδι, το Μπούρτζι και τα νεοκλασικά κτήρια συνέθεταν μια μοναδική εικόνα. Πραγματικά, το ανάγλυφο της περιοχής άφηνε τα καλύτερα συναισθήματα.  Στο λιμάνι, αυτό που μπορούσε κάποιος να ακούσει ήταν οι σημαίες από κότερα που κυμάτιζαν.

Το καλύτερο όμως ήταν η παλιά πόλη.  Τα κτήρια, κάποια παλιά, κάποια νεώτερα με την όμορφη αρχιτεκτονική, δημιουργούσαν τα γραφικότερα στενά.  Στα μαγαζιά  στα πλακόστρωτα σοκάκια, μπορούσε κανείς να βρει ότι επιθυP1040798μεί. Ακόμη και ένα μαγαζί με ξύλινα αντικείμενα, με την υπέροχη, αξέχαστη μυρωδιά του ξύλου να ερεθίζει την μύτη.

ΔP1040793ιαπίστωσα πως το καλό με την παλιά πόλη είναι ότι μπορεί κανείς να βγει στο λιμάνι ανά πάσα στιγμή.  Εκεί, μπορείτε να βρείτε ταβέρνα με θέα στη θάλασσα.

Και μετά στην πλατεία Συντάγματος, την πιο πολυσύχναστη πλατειά του Ναυπλίου.  Με καφετέριες για τους χαλαρούς, Πολεμικό και Αρχαιολογικό Μουσείο για τους φιλομαθείς. Τη μέρα που πήγαμε, πραγματοποιούνταν στην πλατεία φεστιβάλ μουσικής. Εκεί, εγώ και μια μικρή παρέα, γνωρίσαμε απρόσμενα μία  κάτοικο της πόλης, που προσφέρθηκε να γίνει η ξεναγός μας.  Έτσι, ξαναπήγαμε στην παλιά πόλη για να δούμε τα καλύτερα.image3

Περιπλανώμενοι συναντήσαμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.  Η εκκλησία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί εκεί δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας. Το σημάδι από την σφαίρα, φαίνεται στον τοίχο, καλυμμένο με μία προθήκη. Πιο πέρα, βρίσκεται η κεντρική πλατεία, στην οποία βρίσκονται ακόμα ερείπια του παλαιού τείχους της πόλης.

P1040836Το αποκορύφωμα όμως ήταν το παγωτό.  Η καλύτερη στιγμή της ημέρας.

Την ώρα της επιστροφής, φορτωθήκαμε αναμνηστικά και φωτογραφίες. Το Ναύπλιο άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις. Ήταν η καλύτερη εμπειρία.

Σοφιανός Βαρούτης

Σχολιάστε

Top