ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «DOCUMENTO»

 

btyΣτις 8 Μαΐου 2018, η ομάδα της εφημερίδας του σχολείου μας, οργάνωσε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας ΚυριακάτικοDocumento. Αυτό που εξέπληξε πολλούς από εμάς, τους μαθητές, είναι το ότι η εφημερίδα αυτή λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, που όπως ξέρουμε,τόσο λειτουργεί και σχολική μας εφημερίδα. Αυτό από μόνο του βοήθησε στην επιλογή της συγκεκριμένης εφημερίδας για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης.

 

  btyΜε τη λήξη της δεύτερης σχολικής ώρας μαζευτήκαμε και οι  17 μαθητές της εφημερίδας στην είσοδο του σχολείου και ξεκινήσαμε προς τον σταθμό του ηλεκτρικού. Η διαδρομή  ήταν ευχάριστη αλλά και σύντομη προς το κέντρο της Αθηνάς. Όταν φτάσαμε στο κέντρο κάναμε μια βόλτα στη γύρω περιοχή και μετά αρχίσαμε την διαδρομή μέχρι την εφημερίδα με τα πόδια, μιας και δεν ήταν τόσο μακριά. bty

 

Τα γραφεία της εφημερίδας ήταν εντυπωσιακά. Δεν ήταν πολύ περίτεχνα αλλάπρόσφεραν μια άνεση που ελάχισταμέρηέχουν. Οι δημοσιογράφοι που εργάζονταν στο χώροήταν πολύ φιλόξενοι και χαρούμενοι, που είχαν την ευκαιρία να μας μάθουνκαινούριαπράγματα. Αφού μας ενημέρωσαν για τους στόχους της εφημερίδας,  μας άφησαν να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις και στη συνέχεια μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις τους. Αυτό που εντυπωσίασε τους περισσότερουςμαθητές κατά τη γνώμη μου,ήταν το εργαστήριο του Photoshop,αφού μας έδωσε μια ευκαιρία να καταλάβουμεβαθύτερα την τεχνολογία και τον τρόπο που επεξεργάζονται οι φωτογραφίες που μπαίνουν στις εφημερίδες. 

 

Τέλος μας πρόσφερανκάποιααναψυκτικά και σνακ και μας άφησαν να πάρουμεφωτογραφίες από τον χώρο.

 

btyΉταν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους δημοσιογράφους που μας δέχτηκαν στον χώρο, αλλά και τους υπεύθυνους της εφημερίδας μας, κύριο Νικολιδάκη, κύριο Κανάτη και κυρία Δημητρίου που οργάνωσαν και έκαναν πραγματικότητα αυτή τη σχολική απόδραση.

 

Ντουσάκη Μαρία

 

Normal
0

false
false
false

EL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:»Κανονικός πίνακας»;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:»»;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin-top:0in;
mso-para-margin-right:0in;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0in;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:»Calibri»,»sans-serif»;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:»Times New Roman»;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:»Times New Roman»;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

 

Σχολιάστε

Top