Μπορούμε αλήθεια να προβλέψουμε… το μέλλον της πόλης μας;

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πως πρέπει να προβλέψουν το μέλλον για να μπορέσουν να πάρουν μέτρα προστασίας. Έτσι ζήτησαν από ειδικούς ερευνητές να τους πουν το μέλλον της πόλης τους. Μέσα σε αυτές τις πόλεις βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη.

 Thessaloniki-BGR

Όπως όλοι ξέρουμε αυτή η όμορφη πόλη βρέχεται από το Θερμαϊκό κόλπο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κατακλύζεται από τα σκουπίδια και τα απόβλητα των ανθρώπων. Παρόλα αυτά στον κόλπο εκβάλουν 4 ποτάμια. Ένα από αυτά είναι και ο Αξιός, του οποίου το δέλτα προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι ερευνητές  αποκάλυψαν ότι στο μέλλον το δέλτα του ποταμού Αξιού θα επεκταθεί αρκετά λόγω της διάβρωσης του εδάφους με αποτέλεσμα να κλείσει την επικοινωνία με το Αιγαίο πέλαγος και να καταντήσει μια βρώμικη λίμνη.

Θερμαικοσ

Ένα άλλο σενάριο που επικρατεί τα τελευταία χρόνια είναι η πρόβλεψη για  έναν ισχυρό σεισμό που θα κυμαίνεται γύρω στα 7 ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι υποστηρίζουν πως λόγω της μεγάλης ενέργειας που συσσωρεύεται από τον τελευταίο μεγάλο σεισμό στην πόλη, κάποια στιγμή θα εκδηλωθεί αυτός ο μεγάλος σεισμός.

 seismos7

Τέλος, ας δούμε ένα από τα θετικά που ελπίζουμε να πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, την κατασκευή του μετρό. Οι εργασίες του  μετρό βρίσκονται σε εξέλιξη  καθώς υπάρχουν δυσκολίες εξαιτίας αρχαίων ευρημάτων στην ευρύτερη περιοχή. Ας σημειωθεί ότι η κατασκευή του μετρό στην Αθήνα έγινε επιτυχώς σε πολύ λιγότερο διάστημα αφού υπήρχε  η ανάγκη ενός σύγχρονου  μεταφορικού μέσου που θα εξυπηρετούσε κατοίκους  της πόλης και επισκέπτες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

 Τελικά μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον;

AM_Thess_Metro_Map_Ext.NW_Sept16_gr_LG

Κίμωνας Νυμφόπουλος

Top