Η χωματερή που έγινε μία όμορφη λίμνη στο Ωραιόκαστρο

limni_2-300x168

Πάπιες, χήνες, κορμοράνοι, βατράχια, ψάρια, λουλούδια και χιλιάδες πανύψηλα δέντρα αλλά και πλατάνια, τρεχούμενα νερά και παγκάκια εκεί που μέχρι πριν από χρόνια υπήρχαν σκουπίδια, μπάζα και εστίες μόλυνσης .

λίμνη_Ωραιοκάστρου_3

Η λίμνη του Ωραιοκάστρου είναι μια τεχνητή λίμνη που φτιάχτηκε από το 1999 μέχρι το 2000 από τον Δήμο Ωραιοκάστρου και συγκεκριμένα από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Παναγιώτη Ισχνόπουλο, στη θέση της παλιάς χωματερής της περιοχής και έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί  ένα πανέμορφο πάρκο αναψυχής.

limni-oreokastrou

Στον χώρο που μέχρι πριν από αρκετά χρόνια υπήρχαν σκουπίδια, σήμερα μεγαλώνουν πάνω από 50.000 δέντρα, αποτελώντας μια «όαση» δροσιάς στη δυτική Θεσσαλονίκη, άγνωστη σε κάποιους , περιμένει όλους να την εξερευνήσουν. Η περιοχή είναι διαμορφωμένη έτσι, με παγκάκια, ώστε να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν το τοπίο. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας που θα επισκεφτούν τη λίμνη υπάρχουν πολλά μικρά μονοπάτια όπου μπορούν να περπατήσουν.

×þñïò áíáøõ÷Þò óôç èÝóç 'Êáëüãåñïò'

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης του Ωραιοκάστρου πίσω από το συγκρότημα κτιρίων του ΟΑΕΔ , δίπλα στο πάρκο Καλόγερος και λίγο χαμηλότερα υψομετρικά από αυτό.

λίμνη_Ωραιοκάστρου_4

Να σημειωθεί πως από τις 18 Σεπτεμβρίου του 2016 η λίμνη ονοματοδοτήθηκε σε λίμνη «Παναγιώτη Ισχνόπουλου», σε μια τελετή από τον σημερινό δήμαρχο Ωραιοκάστρου. «Ένιωσα υπερήφανος όταν έλαβε το όνομα μου η λίμνη, θέλω να συνεχίσω να προσφέρω, ώστε και εξελιχθεί και άλλο η λίμνη», τονίζει ο κ. Ισχνόπουλος.

limni_2

Γιάννης Τζικίδης

Top