To 3ο Γυμνάσιο στο «Σπίτι της Μαρίας»

 DSC_0415

Στις 19 Δεκέμβρη με θερμοκρασία χαμηλή αλλά με κέφι και διάθεση καλή   ξεκινήσαμε για τη  Θέρμη με χαμόγελα πλατιά και  χέρια γεμάτα με όσα  απλόχερα συγκεντρώθηκαν από το περίσσευμα της αγάπης ολόκληρης της σχολικής μας οικογένειας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη Διευθύντριά μας κ. Μουρίκη και  το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που στήριξαν έμπρακτα τη  φιλανθρωπική μας δράση. Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε  όλους εσάς τους γονείς των μαθητών μας που για ακόμη μια φορα ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μας δίνοντας στα παιδιά σας ένα δυνατό μάθημα ζωής….

Το Σπίτι της Μαρίας που επισκεφθήκαμε είναι ένας ξενώνας ανήλικων μητέρων και κακοποιημένων γυναικών που λειτουργεί  χάρη στην αυθεντική και γνήσια αγάπη του π. Κωνσταντίνου Πλευράκη και της συζύγου  του Στέλλας.Ένα ζευγάρι μορφωμένων ανθρώπων που ενώ είχε όλες τις προϋποθέσεις για να ζήσει μια  άνετη ζωή επέλεξε τον επίπονο και ανηφορικό δρόμο της προσφοράς στον εμπερίστατο συνάνθρωπο και ιδιαίτερα σε κοπέλες  εγκαταλελειμένες και προδομένες.

Στον ξενώνα τις υποδέχονται όπως  χαρακτηριστικά μας είπε ο π. Κωνσταντίνος  σαν μικρές Παναγιές κατ΄αναλογία με την Παναγία μας που όταν κυοφορούσε το Χριστό ήταν μια απροστάτευτη κοπέλα… Και έτσι ο ιερέας Κωνσταντίνος Πλευράκης, και η σύζυγος του, Στέλλα, εδώ και χρόνια, απλώνουν προστατευτικά τις «φτερούγες» τους γύρω από γυναίκες που είναι μόνες  προσφέροντάς τους ότι χρειάζονται για να φέρουν στον κόσμο τις ανθρώπινες ζωές που κυοφορούν και  στηρίζοντας τες πολύπλευρα για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται.  Εκείνο που μας εντυπωσίασε και άφησε τη σφραγίδα του στο σκληρό δίσκο της καρδιάς μας είναι ο ευθύς  και άμεσος λόγος τους ,το καθαρό βλέμμα ,το ανεπιτηδευτο χαμογελο και ένας  νεανικός ενθουσιασμός  παρά τα 80 χρόνια ζωής  τους που φανερώνει τη χαρά τους. Τη χαρά μιας ζωής που θυσιάζεται για το συνάνθρωπο χωρίς να κρατήσει τίποτα δικό της, που μοιράζεται τον πόνο και την αγωνία του  προσφέροντας του μια ζεστή αγκαλιά όταν οι άλλες πόρτες κλείνουν ερμητικά.

Μία τέτοια στάση ζωής  αποκαλύπτει πως η αγάπη είναι υπέρβαση και άθλος  αλλά βρίσκεται μέσα  μας  γιατί είμαστε εικόνες  του Θεού ….αρκεί να την ανακαλύψουμε και να την προσφέρουμε  αδιάκριτα  γύρω μας!!!

 

DSC_0418

DSC_0422

DSC_0433

DSC_0423

DSC_0435

DSC_0447

DSC_0450

DSC_0467

DSC_0442

DSC_0460

DSC_0431

   Χρύσα Γερασίμου -Φιλόλογος

Top