Χώροι διασκέδασης- ψυχαγωγίας στο Ωραιόκαστρο

images 2

Το Ωραιόκαστρο είναι μια περιοχή 8χλμ μακριά από το κέντρο της  Θεσσαλονίκης. Είναι μια όμορφη περιοχή με πλούσια φύση και εντυπωσιακά σπίτια.

Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι χώροι για να περάσει κάποιος τον χρόνο του δημιουργικά. Ένας από αυτούς είναι το Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο, όπου πολλοί έφηβοι συχνάζουν εκεί, γνωρίζοντας νέες παρέες και περνώντας τον χρόνο τους. Ακόμη υπάρχουν αρκετά μαγαζιά  με φαγητό ή ποτό (καφέ-μπαρ, fast food,πιτσαρίες). Τα μαγαζιά για να ψωνίσεις είδη ένδυσης και υπόδησης αφθονούν αλλά δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες, διότι δεν έχουν ρούχα που ένας μοντέρνος έφηβος θα επέλεγε.

Επίσης οι έφηβοι συχνάζουν και σε χώρους ψυχαγωγίας με άλλου είδους διασκεδάσεις, όπως είναι τα ηλεκτρονικά (internet –café). Εκεί τα παιδιά μπορούν να δουν μια ταινία ή να απασχοληθούν με τους υπολογιστές. Επιπλέον μπορούν να παρευρεθούν και σε χώρους όπου διεξάγονται διάφορες εκδηλώσεις-πολυχώρους- όπως είναι το Rose garden. Αξιόλογος χώρος διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους αποτελεί το μοναδικό παγοδρόμιο στη Θεσσαλονίκη  (Ice berg) .

Οι ενήλικες συχνάζουν σε μπαράκια τα βράδια, σε καφετέριες τα πρωινά και για φαγητό επισκέπτονται τα ποικίλα εστιατόρια της περιοχής.  Οι ηλικιωμένοι περνούν τον χρόνο τους στα δύο ΚΑΠΗ της περιοχής, αλλά και στις τρεις εκκλησίες του Αγίου Αθανασίου, του Τιμίου Σταυρού και της Παναγίας, τις οποίες συνήθως επισκέπτονται και οι ενήλικες και τα παιδιά.

Τα καλοκαίρια λειτουργούν ωραίες πισίνες (Glamour, Nouvelle), αλλά και το κολυμβητήριο στο οποίο  μικρά παιδιά μαθαίνουν να κολυμπούν και οι ενήλικες γυμνάζονται και ψυχαγωγούνται .

Το Ωραιόκαστρο είναι μια πολύ όμορφη περιοχή με ποικίλες επιλογές ψυχαγωγίας και διασκέδασης για όλες τις ηλικίες. Παρέχει την δυνατότητα ολοκληρωμένης ψυχαγωγίας .

41162643

Αθηνά Παπαναγιώτου

Top