Μια κτηνίατρος του Ωραιοκάστρου μας λέει …


12-638-300x209
Η κτηνίατρος Νυμφοπούλου Σόνια γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή λάτρευε τα ζώα και σε κάθε ευκαιρία που της δινόταν φρόντιζε να είναι κοντά τους και να τα περιθάλπει. Από την υπερβολική της αγάπη για τα ζώα ήθελε να γίνει κτηνίατρος και έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Με το που αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο δούλεψε σε αρκετές κλινικές μικρών ζώων και μετά από μια δεκαετία διατηρεί δικό της ιατρείο, pet shop  και κέντρο εκπαίδευσης σκύλων στο Παλαιόκαστρο.
Ας δούμε τί μας είπε ….
Τα περισσότερο εύκολα εκπαιδεύσιμα σκυλιά είναι οι γερμανικοί ποιμενικοί. Χρησιμοποιούνται και στην αστυνομία για ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών λόγω της εξαιρετικής όσφρησης που διαθέτουν και της νοημοσύνης τους .

Ανάλογα με το μέγεθος και την ράτσα του σκύλου πρέπει να είναι και κατάλληλος ο χώρος διαβίωσης τους, για παράδειγμα τα μεγάλα σκυλιά όπως ποιμενικοί, ροντβάιλερ πρέπει να βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο ώστε να έχουν χώρο να κινηθούν  και να τρέξουν ενώ τα μικρόσωμα που λέγονται και ζώα συντροφιάς λόγω της ευαισθησίας τους χρειάζεται να μένουν σπίτι.

45

Ένα σκυλί χρειάζεται αγάπη πάνω από όλα και φροντίδα διότι δεν είναι ανεξάρτητο αλλά εξαρτάται πλήρως από εμάς.

Ένα σκυλάκι όντας υγιές πρέπει να επισκέπτεται τον κτηνίατρο τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο για την απαραίτητη κλινική εξέταση της υγείας του και τον εμβολιασμό και αυτό γιατί τα ζώα επειδή στερούνται ομιλίας δεν έχουν τη δυνατότητα να μας προειδοποιήσουν ότι κάτι συμβαίνει με την υγεία τους παρά μόνο όταν το πρόβλημα προχωρήσει σε επικίνδυνο βαθμό.

Όσον αφορά τα αδέσποτα που πληθαίνουν καθημερινά δυστυχώς κουβαλάνε κάποιες ασθένειες. Όταν βλέπουμε ένα αδέσποτο σαφώς και το βοηθάμε το φροντίζουμε όσο μπορούμε, αλλά πάντα με γνώμονα τη διαφύλαξη της δικιάς μας υγείας.

65

Φροντίζουμε να φοράμε γάντια, να μην πλησιάζουμε πολύ μέχρι να καταλάβουμε τις διαθέσεις του ζώου, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής (πλύσιμο χεριών μετά την ενασχόληση με το ζώο κτλ) .

Αγαπάμε πάντα τα ζώα και τα φροντίζουμε, αδέσποτα ή μη, γιατί είναι ψυχούλες ανυπεράσπιστες που ζητούν απλά λίγη αγάπη και δίνουν απεριόριστη πίσω!

Αγγελική   Nυμφοπούλου

Ηλιάνα Μικροπούλου

Top