Tο μυστήριο γύρω από τις ταινίες της Disney

Όλοι έχουμε παρακολουθήσει τις ταινίες της Disney  Frozen, Tangled, Little Mermaid, Tarzan και Beauty and the Beast ας παρακολουθήσουμε όμως πώς αυτές συνδέονται:

Στην ταινία Frozen οι γονείς της Άννας και της Έλσας αποχώρησαν από την Αραντέλλα, πιθανόν για τον γάμο της Ραπουνζέλ, αλλά το πλοίο τους ναυάγησε και πέθαναν. Η ιστορία του Frozen διαδραματίζεται τρία χρόνια μετά το ναυάγιο, όπου στο άνοιγμα των πυλών, λόγω της στέψης της Έλσας, εμφανίζεται η μορφή της Ραπουνζέλ και του Φλιν.

Η υπόθεση που σχηματίζεται γύρω από την εμφάνιση της πριγκίπισσας Ραπουνζέλ στο βασίλειο της Αραντέλλας είναι η εξής. Τι και αν ο αδικοχαμένος βασιλιάς είναι θείος της Ραπουνζέλ, δηλαδή αδελφός της μητέρας της.

Αν η σκέψη αυτή είναι σωστή τότε δικαιολογείται η παρουσία της σε αυτόν τον απομακρυσμένο τόπο, αφού έτσι μπορούσε να εκφράσει τα συλλυπητήρια της στις ξαδέλφες της. Επίσης η συγγένεια αυτή εξηγεί γιατί ο πατέρας της Έλσας ήθελε να κρύψει της δυνάμεις της, εφόσον είναι γνωστό ότι η ανιψιά του είχε απαχθεί από την Γκόθελ.

Στον κόσμο της Ραπουνζέλ τα παραμύθια της Disney υπήρχαν σε βιβλία

Στα αριστερά απεικονίζεται το βιβλίο της Πεντάμορφης ενώ λίγο πιο πάνω της Ωραίας Κοιμωμένης και στα δεξιά η ιστορία της Μικρής Γοργόνας. Έχει σχηματιστεί μία υποψία ότι η μικρή γοργόνα στην ταινία εξερεύνησε το πλοίο των βασιλέων της Αραντέλλας.

Τα λεγόμενα αυτά μπορούν να βασιστούν στην γεωγραφική θέση

Οι βασιλείς για να ταξιδέψουν από την Νορβηγία όπου διαδραματίζεται το Frozen, στην Γερμανία που κατοικούσε η Ραπουνζέλ έπρεπε να περάσουν πρώτα από την Δανία, χώρα γνωστή ως το σπίτι της Άριελ. Οπότε το πλοίο πρέπει να είχε βυθιστεί μεταξύ Νορβηγίας και Γερμανίας κάπου στην Βόρεια θάλασσα. Αυτά τα γεγονότα δημιουργούν ένα προβληματισμό: Πώς η Άριελ είναι δυνατόν να βρήκε το πλοίο των βασιλέων της Αραντέλλας, αν το Frozen υπήρχε μόνο ως παραμύθι στην ταινία Tangled (Μαλλιά κουβάρια)

Μία απλή απάντηση θα μπορούσε να είναι, ότι δεν ήταν απλώς παραμύθι αλλά ταυτόχρονα και πραγματικότητα. Αλλά αν ήταν;

Άρα η Άριελ μπορεί να μην εξερεύνησε το πλοίο των γονιών της Άννας και της Έλσας αλλά κάποιων άλλων βασιλέων και ίσως το γεγονός ότι το βιβλίο της Μικρής Γοργόνας βρίσκεται στον κόσμο της Ραπουνζέλ μπορεί να σημαίνει ότι δεν είναι απλά η ιστορία της Άριελ αλλά μία από τις πολλές προκαθορισμένες αλληλεπιδράσεις, ότι η ζωή μιας πριγκίπισσας μπορεί να προχωρήσει στον επαναλαμβανόμενο κόσμο της Disney. Εξάλλου υπάρχει και το κλασσικό σχήμα ζωής των ταινιών: χαρακτήρες που ονειρεύονται ελευθερία ενώ οι γονείς τους έχουν πεθάνει με τραγικό τρόπο και τέλος κάποιος που επιθυμεί την δυστυχία τους.

Με βάση το ναυάγιο και τις ομοιότητες των αρχόντων της Αραντέλλας, με τους χαρακτήρες του Ταρζάν δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε ότι δεν πέθαναν στην  θάλασσα, αλλά ναυάγησαν σε ένα νησί.

Καθώς περνούσε ο καιρός απέκτησαν έναν γιο και αργότερα σκοτώθηκαν από μία λεοπάρδαλη και ο αδελφός των πρωταγωνιστριών του Frozen, ο Ταρζάν ανατράφηκε από τους γορίλες. Ως γνωστόν μετά από καιρό ο Ταρζάν γνώρισε στην ζούγκλα μία κοπέλα από τον έξω κόσμο, την Τζέιν όπου υποθέτουμε ότι είναι εγγονή της Πεντάμορφης. Η ιδέα αυτή βασίζεται στο ότι η κοπέλα μπορούσε να καταλάβει τη διάλεκτο του Ταρζάν, όπως ακριβώς η Μπέλ το τέρας. Επιπλέον, αν προσέξουμε την Πεντάμορφη και τη Τζέιν οι ομοιότητες είναι εμφανείς.

Απόδειξη γι’ αυτήν την συγγένεια αποτελεί και το σερβίτσιο στο τραπέζι.

Σύνδεση Monster Inc με Brave

Το κοριτσάκι από το Monster Inc, όσο περίεργο και αν σας φανεί είναι το ίδιο πρόσωπο με την μάγισσα από το Brave.

Αυτή η σύνδεση παρουσιάζεται αρκετά περίπλοκη διότι περιλαμβάνει ταξίδι στον χρόνο και μαγεία.

Η αρχική άποψη είναι ότι η Boo όταν μεγάλωσε θέλησε να ξανά ιδωθεί με τον αγαπημένο της Σάλι. Όπως ήδη ήξερε οι πόρτες ήταν το κλειδί για να φτάσει σε αυτόν. Επομένως η Boo ανακάλυψε πως η πηγή της ενέργειας είναι το ξύλο, γι’ αυτό και κατάφερε με κάποιον τρόπο να ταξιδέψει στην χρονική περίοδο του Brave, όπου υπήρχε σε αφθονία. Όσο βρισκόταν εκεί κατανόησε πως τα ξόρκια είναι απαραίτητα για την αναζήτηση του Σάλι, γι’ αυτό και παρουσιάζεται ως μάγισσα. Επίσης σκάλιζε ξύλα. Το εντυπωσιακό είναι ότι υπάρχει σκαλισμένο ξύλο με την μορφή του Σάλι, κάτι που αποτελεί βασικό στοιχείο της θεωρίας.

        Δήμητρα Μπάτου

Top