Υπάρχουν και… μας δυσκολεύουν!

Αν και τα προβλήματα στην περιοχή μας δεν είναι πολύ μεγάλα κι έντονα, παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας και θα πρέπει να διορθωθούν.

Καταρχήν ένα βασικό πρόβλημα, που πιστεύω πως το έχουμε παρατηρήσει όλοι, είναι τα χαλασμένα  πεζοδρόμια. Δεν είναι λίγες οι φορές λοιπόν που  περπατάς πάνω σ’ αυτά και βρίσκεις μπροστά σου, μια τρύπα, ή ένα σπασμένο πλακάκι ή ένα χαλασμένο κράσπεδο και κινδυνεύεις να σκοντάψεις και να πέσεις,  με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό. Από το να  στραμπουλίξεις ένα πόδι έως να σπάσεις και κανένα κεφάλι!…

 κατάλογος

 Ένα άλλο πάλι είναι τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται πάνω στα πεζοδρόμια και δυσκολεύουν την διάβαση όλων μας και κυρίως των ηλικιωμένων και των μαμάδων που κυκλοφορούν με τα καροτσάκια τους. Τις προάλλες είδα πέντε-έξι αμάξια παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο και τρεις κυρίες με τα καροτσάκια τους να είναι αναγκασμένες να κυκλοφορούν μέσα στο δρόμο και σκέφτηκε μήπως τελικά άλλαξε ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας.

 

Τέλος, σημαντικό πρόβλημα θεωρώ κι αυτό με τα αδέσποτα σκυλιά. Πολύ συχνά συγκε-κατάλογος

ντρώνονται σε ορισμένες γειτονίες και όταν πλησιάζει κάποιος περαστικός,  που δεν ζει

σ’ εκείνη την περιοχή, αρχίζουν να γαυγίζουν απειλητικά, τρομάζοντάς τον αλλά και ξεση-

κώνοντας τη γειτονιά στο πόδι. Εντάξει, λες, αν γίνεται τις ώρες που όλος ο κόσμος βρίσκεται στις δουλειές του, δεν σε ενοχλεί τόσο πολύ.

Όταν όμως αυτό συμβαίνει το μεσημέρι ή το βράδυ, την ώρα που θέλεις να κοιμηθείς, ξεχνάς για λίγο τα φιλοζωικά σου αισθήματα και αρχίζεις να βλέπεις με άλλη ματιά το επάγγελμα του «μπόγια»!…

 

Βασίλης   Μαρκόπουλος

 

Top