Μέλισσα, η παιχνιδιάρικη

αναμνηστκή φωτο

Η μέλισσα, η παιχνιδιάρικη,  «ένωσε»,  «μπέρδεψε»,  «προβλημάτισε», «έπαιξε» με τα παιδιά, τα τάισε και τα διασκέδασε… 16 Μαρτίου 2018

 Στις 16 Μαρτίου το σχολείο μας ως μέλος του δικτύου του ΚΠΕ Αρναίας «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά» συμμετείχε στη δράση  «Η μέλισσα που μας ενώνει το 2018»

Εκεί συναντήσαμε και το 4ο Γυμνάσιο Πετρούπολης. Η μέλισσα, η παιχνιδιάρικη  μας «ένωσε», μας  «μπέρδεψε», μας «προβλημάτισε», «έπαιξε» με τα παιδιά, τα τάισε και τα διασκέδασε.

λαμπάδες2

αναμνηστικό

Λίγα λόγια για το ΚΠΕ Αρναίας

Το ΚΠΕ Αρναίας προχώρησε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός θεματικού δικτύου εθνικής εμβέλειας με τίτλο «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά».
Γνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο των Δικτύων Π.Ε. όσον αφορά στην προσφορά γνώσης μέσα από συμμετοχική διαδικασία, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μαθητικών ομάδων με βιωματικές μεθόδους-δραστηριότητες, την ενθάρρυνση ανάπτυξης πρωτοβουλιών και δράσεων αλλά και τη δυνατότητα δημιουργίας και διατήρησης ενός επικοινωνιακού πλαισίου μεταξύ μαθητών-εκπαιδευτικών διαφορετικών περιοχών και κοινωνικών φορέων, το ΚΠΕ Αρναίας ξεκίνησε τη λειτουργία νέου Εθνικού Θεματικού Δικτύου από το σχολικό έτος 2009-2010.

Το δίκτυο «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά», ασχολείται με τη δομή και τη λειτουργία της κοινωνίας της μέλισσας, τη φυσιολογία του εντόμου αυτού, την περιβαλλοντική προσφορά του στο φυσικό περιβάλλον αλλά και την κοινωνική προσφορά του. Μελετάει τα μελισσοκομικά προϊόντα, από την παραγωγή τους και την επεξεργασία τους μέχρι την προώθησή τους στην αγορά και την κατανάλωσή τους. Τέλος, ερευνά τη σχέση της μέλισσας και των προϊόντων της με την παράδοση, τη μυθολογία, τη θρησκεία, την τέχνη, την επιστήμη.
Μέλπω Καλομοίρη

 

καλαθοπλεκτικήκερίσπιτάκιλαμπάδεςκουλουράκια

 

Top