Buche au Chocolat – Γαλλικός Κορμός Σοκολάτας

Buche au chocolat d’Annie

 

Yule-Log_384

Ιngredients

6 oeufs

3 jaunes d’oeufs

120g de farine

250g de beurre

1 tablette de chocolat dessert

120g de sucre en poudre

120g de sucre glace

1 pincee de sel

Preparation

Etape 1

Prechauffez  le four  th. 180

Etape 2

Separez les blancs des jaunes d’oeuf

Etape 3

Melangez  le sucre en poudre  avec 6 jaunes d’oeufs pour les blanchir

Etape 4

Montez les blancs en neige avec la pincee de sel

Etape 5

Melangez la farine au mélange de jaune d’ oeuf et de surce, incopozer les blancs d’ oeuf en neige delicatement.

Etape 6

Vercez le mélange sur la plaque du four et faites cuire 10 min

Etape 7

Faites fonder le chocolat au bain marie. Melangez 100g de surce glace , les 3 jaunes d’ oeufs et le beure.

Etape 8

Mettez la moitie de ce mélange sur le gateau et roulez

Etape 9

Avec le reste ,decorez

 

Etape 9

Avec le reste, décorez la buche avec une fourchette.

Etape 10

Saupoudrez des 20 g restant de sucre glace ou de copeaux de chocolat juste avant de servir.

Décorez aux jouets de Noel….

JOUYEUX NOEL

 

Κορμός σοκολάτας της Annie

Συστατικά

6 αυγά

3 κρόκοι αυγών

120 γρ. αλεύρι

250 γρ. βούτυρο

1 κουβερτούρα

120 γρ. άχνη ζάχαρη

120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 2

Ξεχωρίστε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους.

Βήμα 3

Ανακατέψτε την άχνη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν.

Βήμα 4

Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με την πρέζα το αλάτι μαρέγκα.

 

Βήμα 5

Ανακατέψτε το αλεύρι με το μίγμα της άχνης ζάχαρης και των κρόκων και προσθέστε με αργές κινήσεις το μίγμα από τα αυγά με την πρέζα αλάτι (μαρέγκα).

Βήμα 6

Αδειάστε το μίγμα σένα ταψί και ψήστε 10 λεπτά.

Τοποθετήστε το παντεσπάνι σε μια υγρή πετσέτα.

Βήμα 7

Λιώστε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί.

Αναμείξτε 100 γρ. άχνη ζάχαρη , τους κρόκους 3 αυγών και το βούτυρο.

Βήμα 8

Βάλτε το μισό μίγμα (απλώστε) πάνω από το παντεσπάνι και τυλίξτε το ρολό.

Βήμα 9

Με το υπόλοιπο μίγμα καλύψτε τον κορμό-ρολό και διακομίστε με γραμμές , με ένα πιρούνι

Βήμα 10

Πασπαλίστε με τα 20 γρ. ζάχαρης κρυσταλλικής που απέμειναν ή με τριμμένη σοκολάτα ,ακριβώς πριν το σερβίρετε. Διακοσμήστε με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΙΑΤΡΟΥ

ΔΑΦΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕΡΗ

Σχολιάστε

Top