Είμαστε στον αέρα!

20160224_103347

‘Αγαπητοί τηλεθεατές. Καλωσήρθατε στο πρόγραμμα «Εξορμήσεις του Σχολείου μας». Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε την επίσκεψη που πραγματοποίησαν τα μέλη της Εφημερίδας μας  στις 24 Φεβρουαρίου 2016. Θα αναρωτιέστε πού πήγαν. Μα, στην ΕΡΤ3 φυσικά! Ας συνδεθούμε με τη ρεπόρτερ μας Κοσμίδου Δανάη για περισσότερες πληροφορίες.’

Ήταν πραγματικά συναρπαστικό που βρεθήκαμε και εμείς στο μέρος όπου δουλεύουν οι Πραγματικοί Ρεπόρτερ. Είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά μυστικά της τηλεόρασης και αυτό είναι σημαντικό, διότι αυτό το μέσο μαζικής ενημέρωσης έχει εισβάλει στη ζωή μας για τα καλά. Μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω, όσο γίνεται, λίγη από τη μαγεία της τηλεόρασης. Τρία δύο ένα! Είμαστε στον αέρα!

IMG_20160224_102406

Η ξενάγησή μας ξεκίνησε από το στούντιο των ειδήσεων, όπου τα μεγάλα φώτα που χρησιμοποιούνται για να φαίνεται καλά το πρόσωπο του εκφωνητή μας έκαναν να νιώσουμε σαν να είμαστε παρουσιαστές! Χειριστήκαμε όλοι μας προσεκτικά τις κάμερες, εξερευνώντας με αυτόν τον τρόπο τη δουλειά του κάμεραμαν. Όμως αυτό δε συγκρίνεται με τίποτα με την έκπληξή μας όταν είδαμε τα δικά μας πρόσωπα στην κάμερα! Ήταν λες και παίρναμε μέρος σε μια ζωντανή εκπομπή!

 

 IMG_20160224_102440

Σίγουρα ξέρετε πως απαιτείται πολύς εξοπλισμός, για να λειτουργήσει σωστά ένα κανάλι. Φανταστείτε λοιπόν όλον αυτό τον εξοπλισμό να βρίσκεται μπροστά σας! Με λίγη βοήθεια αναλάβαμε όλοι αρμοδιότητες και γίναμε ηχολήπτες, σκηνοθέτες και επεξεργαστές εικόνας! Πατήσαμε ορισμένα κουμπιά και χειριστήκαμε τα μηχανήματα με πρόθεση να  ανεβάσουμε στον αέρα κάποιες ειδήσεις, επεξεργαστήκαμε λίγες εικόνες και μιλήσαμε από το μικρόφωνο!

IMG_20160224_111547

Στο τέλος κάναμε μια ακόμη δραστηριότητα: είδαμε πως λέγεται ο καιρός! Και τώρα θα σας αποκαλύψω ένα μυστικό, που είμαι απολύτως βέβαιη ότι δεν το ξέρετε. Το σκηνικό του καιρού είναι απλώς ένα μεγάλο πράσινο χαρτόνι, το οποίο, μέσω της τεχνολογίας, το κάνουν να φαίνεται σα χάρτης! Ο μετεωρολόγος έχει μπροστά του μια οθόνη στην οποία βλέπει τον εαυτό του, για να ξέρει κάθε φορά σε ποιο σημείο να δείξει. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα δείτε κάποιον να λέει τον καιρό, παρατηρήστε αν φοράει οτιδήποτε πράσινο. Να είστε σίγουροι πως όχι!

IMG_20160224_100447

IMG_20160224_111635

Ήταν μια μοναδική εμπειρία, που θα μείνει σίγουρα ανεξίτηλη στη μνήμη όλων όσων είχαμε την τύχη να βρεθούμε εκεί. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις υπεύθυνες καθηγήτριες που μας συνόδευσαν καθώς και  τον ξεναγό μας, τον κύριο Βασίλη Ασλανίδη, για την λεπτομερή και ενδιαφέρουσα ξενάγησή του. Από την πρώτη ερώτηση που μας έκανε μέχρι τη στιγμή που μας αποχαιρέτησε μετά από μιάμιση περίπου ώρα φρόντισε με το πάθος που τον διακρίνει για τη δουλειά του και το αστείρευτο χιούμορ να κάνει την ξενάγηση στο σταθμό απολαυστική εκτός από εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

‘Ευχαριστούμε πολύ που παρακολουθήσατε το πρόγραμμα “Εξορμήσεις του σχολείου μας.” Αντίο σας!’

 20160224_103424

 Δανάη Κοσμίδου

Top