Ραδιομαθαίνουμε…

IMG_20160224_122949

Στις 24 Φεβρουαρίου η ομάδα της εφημερίδας επισκέφθηκε τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης Fm 100,0 και Fm 100,6.

Όταν φτάσαμε εκεί, οι εργαζόμενοι στους σταθμούς αυτούς μας υποδέχθηκαν με θέρμη. Μάλιστα ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Fm100,0 μας ενημέρωσε για την λειτουργία του σταθμού, τις ραδιοφωνικές εκπομπές ,το χρονικό διάστημα που λειτουργεί ο σταθμός καθώς και τις ώρες που παίζουν ψυχαγωγικές και αθλητικές ραδιοφωνικές εκπομπές.Μάθαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε και την δική μας εκπομπή στον Fm 100,6 , μιά που αυτή η συχνότητα δίνεται σε ομάδες πολιτών , συλλόγους , μαθητές , κλπ , για να παρουσιάσουν  θέματα του ενδιαφέροντός τους.

Έπειτα από αυτή την σύντομη ενημέρωση, μας έδειξαν τον χώρο στον οποίο παράγεται η ραδιοφωνική εκπομπή. Πιστεύω πως το πιό ενδιαφέρον από όλα αυτά που είδαμε ήταν αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι όσα μας είπε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού δεν ήταν ενδιαφέροντα. Είδαμε λοιπόν τα υλικά που χρησιμοποιούν για να επιτύχουν την ηχομόνωση του χώρου στον οποίο παράγονται οι εκπομπές καθώς και τα όργανα τα οποία χρησιμοποιούν.

Νομίζω ότι ήταν μια πολύ ωραία επίσκεψη και φυσικά τράβηξε την προσοχή μας, αφού όλοι μας είχαμε κάποια αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών και τον τρόπο παραγωγής των ραδιοφωνικών εκπομπών.

      IMG_20160224_122835

Μαρία Νυμφοπούλου

Top