6η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

images

   Ξέρω τι αναρωτιέστε τώρα όλοι. Μα καλά είναι δυνατόν μόνο αυτή η ημέρα να είναι κατά του Σχολικού Εκφοβισμού; Και όλες οι άλλες μέρες τι είναι; Προφανώς και δεν είναι μόνο αυτή αλλά και οι 365 ημέρες κατά αυτού του φαινομένου που παρατηρείται πολύ συχνά στα ελληνικά σχολεία αλλά και στα σχολεία όλου του κόσμου. Όμως αυτή η ημέρα είναι για να ευαισθητοποιηθούμε τόσο εμείς οι νέοι όσο και όλη η κοινωνία και να ενημερωθούμε για τη σοβαρότητα και την έκταση αυτού του φαινομένου. Με λίγα λόγια να μάθουμε διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το εξαλείψουμε.

Για να συμβάλλει το σχολείο μας στην εξάλειψη κάθε φαινόμενου σχολικού εκφοβισμού που παρατηρείται κατά το σχολικό ωράριο οργάνωσε μια εκδήλωση τη Δευτέρα 7 Μαρτίου που αφορούσε τον σχολικό εκφοβισμό και τις μορφές που παρατηρούνται συχνότερα. Σε αυτή την εκδήλωση αρχικά ενημερωθήκαμε για τις αρχές λειτουργίας ενός δημοκρατικού σχολείου. Έπειτα παρακολουθήσαμε κάποια βίντεο σχετικά με τον εκφοβισμό. Το πιο ενδιαφέρον και ευχάριστο όμως κομμάτι της εκδήλωσης τόσο για εμάς όσο και για τους καθηγητές πιστεύω πως ήταν ο χορός.  Ομάδες κοριτσιών χόρεψαν διαφορετικά είδη χορών, όπως για παράδειγμα χιπ χοπ, λάτιν, μπαλέτο  που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές τάσεις και προτιμήσεις αλλά καταφέρνουν να συνυπάρξουν αρμονικά, στέλνοντας έτσι το μήνυμα πως και οι διαφορετικοί άνθρωποι μπορούν να συνυπάρξουν.

Πιστεύω πως ήτανε μια εξαιρετική εκδήλωση που, παρόλο που γίνεται κάθε χρόνο, δεν παύει να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Αξίζει ένα μπράβο στην κυρία Παπαδοπούλου που οργάνωσε την εκδήλωση καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

 Μαρία Νυμφοπούλου

Top