Κρίση στην Ελλάδα

 

 

 

Τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει μια μεγάλη οικονομική κρίση που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες όλης της Ελλάδας από το 2009 έως και σήμερα.

Με την οικονομική κρίση μειώνονται οι θέσεις εργασίας , δεν παράγονται προϊόντα αλλά και δεν εξάγονται . Καθώς δεν κινείται η οικονομία και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να επιβιώσουν , αναγκάζονται να φύγουν από την Ελλάδα και να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον σε χώρες του εξωτερικού για αυτούς και για την οικογένεια τους.

Τα τελευταία μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση προστίθενται στις  συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων καθώς και στην επιβολή αβάστακτων φόρων . Το αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνεται η  κατάσταση των Ελλήνων αλλά και της χώρας γενικότερα καθώς τα έσοδα  των πολιτών είναι πολύ λιγότερα πιά  από τα έξοδα τους. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις , άνθρωποι που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους  , χάνουν το σπίτι τους το οποίο βγαίνει  σε πλειστηριασμό.

 

Εκτός από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα προστέθηκε και ένα ακόμα δυσεπίλυτο πρόβλημα : η μαζική έλευση προσφύγων από την εμπόλεμη  Συρία , που επιχειρούν να περάσουν από τη χώρα μας σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

cf80cf81cebfcf83cf86cf85ceb3ceb5cf83-4

 

Η αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος είναι δύσκολη καθώς όλες οι χώρες των Βαλκανίων έχουν κλείσει τα σύνορα τους με αποτέλεσμα την μαζική συγκέντρωση και την παραμονή χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα ,κάτω από κακές συνθήκες.

Οι πρόσφυγες αξίζουν σαφώς ένα καλύτερο μέλλον αλλά καθώς τα σύνορα προς την Ευρώπη  είναι κλειστά  δεν έχουν άλλη επιλογή για την ώρα από το να παραμείνουν στην Ελλάδα πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα και τα χρέη της ήδη επιβαρημένης  Ελλάδας .

 

 

 

Χρήστος Σιούκας

 

 

Top