Παράξενα έθιμα

1.Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα πιο τρομαχτικά και σοκαριστικά έθιμα που μπορεί να συναντήσει κανείς ανά τον κόσμο. Έχει παράδοση και ιστορία 400 χρόνων και διεξάγεται σε μια επαρχία στη βόρεια Ισπανία, στο πλαίσιο των καθολικών εορτασμών, με την ονομασία της να είναι Το άλμα του Διαβόλου (El Salto Del Colacho). Στο έθιμο αυτό, μωρά μικρότερα του ενός έτους τοποθετούνται σε σειρές πάνω σε στρώματα και άνδρες, που έχουν ντυθεί διάβολοι, τρέχουν και πηδούν πάνω από τα μωρά, με το πλήθος να παρακολουθεί.Spain El Colacho

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Οι νεόνυμφοι απαγορεύεται να πάνε στην τουαλέτα στην Ινδονησία

Το συγκεκριμένο έθιμο ισχύει στην κοινότητα των Tidong, στο Borneo της Ινδονησίας και είναι σίγουρα ένα από τα πιο παράξενα έθιμα που υπάρχουν στον κόσμο. Μετά τον γάμο, λοιπόν, και αφού η γαμήλια τελετή έχει φτάσει στο τέλος της, δεν επιτρέπεται στους δύο νεόνυμφους να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο για τρεις ημέρες. Πιστεύεται πως αν αποχωριστούν ο ένας τον άλλο, ο γάμος τους θα καταρρεύσει, οπότε ορίζονται κάποιοι φίλοι που τους επιβλέπουν, ώστε να μην πάνε στο μπάνιο.

 

 

3.Υπάρχει ένα φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα περίπου κάθε 7 χρόνια στη Μαδαγασκάρη και ονομάζεται Famadihana. Πρόκειται και πάλι για ένα τελετουργικό που σκοπό έχει να επιτύχει τη σύνδεση μεταξύ νεκρών και ζωντανών: οι ντόπιοι ξεθάβουν τα σώματα των αγαπημένων τους που έχουν πεθάνει, τα ξαναντύνουν με φρέσκα ρούχα και χορεύουν και τραγουδούν κρατώντας τα σώματα επ’ ώμου.

Συντάκτης Αλεξάνδρα Γκουλιου

Πηγή Lolwot

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης