Βιβλιοπροτάσεις για τα Χριστούγεννα

book

από την  Αρμέλντα  Χοτζαλάρι

 Το περιοδικό του σχολείου σε συνεργασία με την λέσχη Φιλαναγνωσίας, σας προτείνουν Χριστουγεννιάτικα βιβλία τα οποία θα σας συντροφέψουν  κατά  τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών σας.

 

 

ΚAΝΕ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ

 xionisei

Λίγα λόγια Παραμονή Χριστουγέννων και η χειρότερη χιονοθύελλα όλων των εποχών μεταμορφώνει μια μικρή πόλη σε ρομαντικό καταφύγιο, σαν αυτά που βλέπεις στις ταινίες. Ή περίπου. Στο κάτω κάτω κανείς δε θα περίμενε ότι μια περιπλάνηση μέσα στο κρύο, στη μέση του πουθενά, θα κατέληγε σ’ ένα μεθυστικό φιλί από έναν γοητευτικό ξένο. Και κανένας δε θα σκεφτόταν ότι μια βόλτα μέχρι ένα μαγαζί με βάφλες, θαμμένο στο χιόνι, θα οδηγούσε στον έρωτα με έναν παλιό φίλο. Ή ότι η ανακάλυψη της αληθινής αγάπης θα άρχιζε με μια βασανιστική πρωινή βάρδια σ’ ένα καφέ. Χάρη σε τρεις από τους καλύτερους και πλέον ευπώλητους συγγραφείς εφηβικής λογοτεχνίας παγκοσμίως –τον Τζον Γκριν, τη Μορίν Τζόνσον και τη Λόρεν Μάιρακλ–, η μαγεία των γιορτών αναδεικνύεται μέσα από τρεις διασκεδαστικές και τρυφερές αλληλένδετες ιστορίες αγάπης, ρομαντισμού και φιλιών που κόβουν την ανάσα.

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ

ppadim

Ο Αλέξανδρος Π​α​π​α​δ​ι​α​μ​ά​ν​τ​η​ς είναι ένας από τους σ​η​μ​α​ν​τ​ι​κ​ό​τ​ε​ρ​ο​υ​ς​&​n​b​s​p​;​Έ​λ​λ​η​ν​ε​ς​&​n​b​s​p​;​λ​ο​γ​ο​τ​έ​χ​ν​ε​ς​, γνωστός και ως «ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων», «η κορυφή των κορυφών» κατά τον Κ. Π. Καβάφη. Έγραψε κυρίως διηγήματα, τα οποία κατέχουν περίοπτη θέση στη νεοελληνική λογοτεχνία.

A CHRISTMAS CAROL

 a carol

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (πρωτότυπος τίτλος: A Christmas Carol) είναι μια νουβέλα του Άγγλου συγγραφέα Καρόλου Ντίκενςπου πρωτοδημοσιεύτηκε στις 19 Δ​ε​κ​ε​μ​β​ρ​ί​ο​υ 1​8​4​3​.Aν​α​φ​έ​ρ​ε​τ​α​ι στην ιδεολογική, ηθική και συναισθηματική μεταστροφή του παράξενου και τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ μετά την υπερφυσική επίσκεψη που δέχτηκε από τον πεθαμένο συνεταίρο του Τζέικομπ Μάρλεϊ και από τα φαντάσματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος. Η νουβέλα είχε άμεση επιτυχία και αποδοχή τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς.

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛH ΠΟΥΑΡΌ

 poirot

Όταν ο πολυεκατομμυριούχος Σάιμον Λη απρόοπτα προσκαλεί την οικογένεια του στο σπίτι του για τα Χριστούγεννα, η χειρονομία φαίνεται ύποπτη σε πολλούς από τους προσκεκλημένους. Ο Σίμεον δεν είναι επιρρεπής στον οικογενειακό συναισθηματισμό, και κάποιοι στην οικογένεια δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις ο ένας με τον άλλο. Για να χειροτερέψει τα πράγματα, έχει προσκαλέσει το μαύρο πρόβατο της οικογένειας, τον Χάρρυ, και την εγγονή του, Πιλάρ, τους οποίους δεν έχει ξανασυναντήσει κανένας από τους υπόλοιπους προσκεκλημένους. Ο Σάιμον σκοπεύει να παίξει ένα θανάσιμο και σαδιστικό παιχνίδι με την οικογένεια του. Ένας απρόβλεπτος καλεσμένος – ο Στήβεν Φαρρ, γιος του πρώην συνεταίρου του Σίμεον Λη στα αδαμαντωρυχεία – ισχυρίζεται ότι το σπίτι είναι γεμάτο πιθανούς υπόπτους, όταν το παιχνίδι γίνεται θανάσιμο.

Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα

 koritsaki1

Μία κρύα Παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι κάτοικοι μιας χιονισμένης πόλης – χαρούμενοι και ζεστά ντυμένοι, φορτωμένοι με ψώνια και δώρα – βάδιζαν βιαστικοί προς τα γιορτινά τους σπίτια, αγνοώντας μία μικρή ορφανή πλανόδια πωλήτρια. Με σβησμένη φωνή, ψιθύριζε αχνά πως δεν ζητιάνευε αλλά πως πουλούσε σπίρτα για να ζήσει. Τότε μια άμαξα πέρασε γρήγορα και η μικρή μόλις που πρόλαβε να τραβηχτεί στην άκρη του δρόμου. Το ένα της τσόκαρο τινάχτηκε μακριά – ένα αγόρι κουκουλωμένο ζεστά το πήρε και έφυγε τρέχοντας – ενώ τα σπίρτα έπεσαν από την ποδιά της και σκορπίστηκαν στον υγρό δρόμο. Το κοριτσάκι γονάτισε στο χιόνι και άρχισε να μαζεύει ένα-ένα τα μουσκεμένα σπίρτα. Αυτά ήταν όλο το βιος και όλος ο κόσμος της, αφού γονείς, σπίτι, οικογένεια ήταν μία μακρινή ανάμνηση γι” αυτή…

ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 xvroik

Ο μικρός Ρεμί ζει ήρεμα και ευτυχισμένα με τη μαμά Μπαρμπερέν. Μια μέρα όμως ανακαλύπτει πως δεν είναι η πραγματική του μητέρα. Πώς θα βρεθεί να ταξιδεύει με το Βιτάλη και τα ζώα του και να δίνει παραστάσεις σε διάφορες πόλεις; Πώς θα γνωρίσει τον πρώτο του φίλο, τον Αρθουρ; Θα τα καταφέρει τελικά να βρει την πραγματική του οικογένεια;

Σχολιάστε

Top